Parafrazirala Gotovinu

Anja Šimpraga otkrila motive za svoj saborski govor o kojem se priča: ‘Vrijeme je da shvatimo da više nismo u ratu’

Hina

Foto Hrvoje Jelavić PIXSELL

Foto Hrvoje Jelavić PIXSELL

"Vidite i sami u kakvom društvu živimo, na koji način odrastaju mladi", rekla nam je o svojim motivima da se Saboru i javnosti obrati ovako osobnim govoromGovor Anje Šimprage, zastupnice SDSS-a u Saboru, u kojem je ispričala o tome kako je proživjela Oluju, kao dijete “s one strane” izazvao je veliku pozornost jer se rijetko kada u Saboru čuo prikaz Oluje sa strane pripadnika srpske manjine, piše u subotu Jutarnji list


Iako je hrvatska javnost zahvaljujući neovisnim medijima, ali i Haaškom sudu već upoznata, gotovo od prvog dana oslobodilačke akcije, o svemu što se događalo, uključujući i o ratnim zločinima koje su počinili neki pripadnici HV-a, ovaj je govor skrenuo pozornost na razloge zašto je srpskoj manjini teško sudjelovati u obilježavanju Oluje.


“Vidite i sami u kakvom društvu živimo, na koji način odrastaju mladi”, rekla nam je o svojim motivima da se Saboru i javnosti obrati ovako osobnim govorom.
“Činjenica da imam priliku ispričati životne okolnosti u kojima sam se našla ja i mnoga djeca motovirala me da jasno i glasno kažem ono što sam rekla za govornicom”, kazala nam je zastupnica Šimpraga.


Gotovo parafrazirajući Gotovinu nakon puštanja iz haaškog pritvora, rekla je: “Vrijeme je da krenemo dalje i shvatimo da ne živimo više u ratu”, izgovorila je iste riječi.


Šibensko-kninska dožupanica, koja je u Sabor došla kao zamjena potpredsjedniku Vlade Borisu Miloševiću, stanuje u Radučiću, selu u blizini Knina. Magistrica agronomije bila je viša stručna suradnica za poljoprivredu i zaštitu okoliša u Kninu te koordinatorica projekta “Učinkovita manjinska vijeća za više manjinskih prava”, vrijednog 160.000 eura koji je financirala EU., donosi Jutarnji list.