Borba protiv koronavirusa

Aktivirana proračunska zaliha: Vlada daje gotovo 19 milijuna kuna za zaštitne maske

Hina

foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Sukladno Odluci o nabavi i korištenju robe strateških robnih zaliha u svrhu provedbe mjera zaštite zdravlja i jačanja nadzora nad širenjem virusa COVID-19 koju je Vlada donijela na sjednici održanoj 17 . ožujka, nabava tražene robe obavljat će se na teret sredstava državnog proračuna za 2020.ZAGREB – Za nabavku zaštitnih maski za potrebe sprečavanje širenja koronavirusa, Vlada je u četvrtak izdvojila 18,9 milijuna kuna iz proračunske zalihe državnog proračuna.


Odluku o odobrenju novčanih sredstava na teret proračunske zalihe Vlada je donijela popodne na telefonskoj sjednici.


“Ministarstvo financija primilo je zahtjev Ravnateljstva civilne zaštite i Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta kojim se traži da se na teret Proračunske zalihe Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2020. odobre sredstva u iznosu od 18.937.500,00 kuna za isplatu predujma društvu “Medical and pharm trading” d.o.o. za nabavu zaštitnih maski za potrebe sprečavanja širenja bolesti COVID-19 uzrokovane virusom SARS-CoV-2″, stoji u priopćenju Vlade.
Sukladno Odluci o nabavi i korištenju robe strateških robnih zaliha u svrhu provedbe mjera zaštite zdravlja i jačanja nadzora nad širenjem virusa COVID-19 koju je Vlada donijela na sjednici održanoj 17 . ožujka, nabava tražene robe obavljat će se na teret sredstava državnog proračuna za 2020.