Uspješno poslovanje

SJAJNA GODINA Jadran – galenski laboratorij lani imao dobit od 77,8 milijuna kuna

Hina

Skupština je prihvatila i prijedlog o isplati dividende od devet kuna po dionici iz kumulirane zadržane dobiti ostvarene u 2018Redovna godišnja skupština Jadran-galenskog laboratorija (JGL) prihvatila je prijedlog Upravnog odbora da se prošlogodišnja dobit od 77,8 milijuna kuna rasporedi u zadržanu dobit i u rezerve za neotpisane troškove razvoja te da se isplati dividenda od 9 kuna po dionici.


Kako stoji u odlukama skupštine objavljenima u utorak na Zagrebačkoj burzi, dobit od 71,8 milijuna kuna rasporedit će se u zadržanu dobit, a nešto više od 6 milijuna kuna u ostale rezerve društva za neotpisane troškove razvoja iskazanih u aktivi.


Skupština je prihvatila i prijedlog o isplati dividende od devet kuna po dionici iz kumulirane zadržane dobiti ostvarene u 2008.
Prihvaćen je i prijedlog o kupnji vlastitih dionica, a najveći ukupni broj dionica kupljenih na temelju tog ovlaštenja je 10 posto temeljnog kapitala tvrtke. Za kupnju dionica mogu se koristi sredstva iz zadržane dobiti ostvarene nakon 1. ožujka 2012.


Upravnom odboru dana je razrješnica za vođenje poslova u 2019., a članovima Upravnog odbora isplatit će se posebna nagrada za postignute posebne rezultate u radu i razvoju društva u 2019.