Novi podaci

NE PIŠE NAM SE DOBRO Broj zaposlenih u industriji još niži nego lani, samo jedna grana raste

Hina

Ukupna proizvodnost rada u industriji u razdoblju od siječnja do srpnja 2018. u usporedbi s istim razdobljem 2017. veća je za 1,4 posto, pokazuju nedavno objavljeni podaci DZS-aUkupan broj zaposlenih u industriji u srpnju je bio manji za 0,1 posto u odnosu na lipanj, dok je u odnosu na srpanj prošle godine smanjen za 1,3 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).


Podaci o kretanju zaposlenosti u industriji u srpnju u odnosu na lipanj, razvrstani po nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti, pokazuju najveći rast zaposlenosti u proizvodnji pića, za 0,8 posto, te proizvodnji ostalih nemetalnih mineralnih proizvoda, za 0,7 posto.


Istodobno je indeks zaposlenosti najviše pao u proizvodnji ostalih prijevoznih sredstava, za 2,4 posto.
Godišnja usporedba pokazuje najveći rast zaposlenosti u srpnju u odnosu na isti lanjski mjesec u proizvodnji duhanskih proizvoda, za 14,3 posto, proizvodnji metala, za 6,4 posto, te proizvodnji ostalih nemetalnih mineralnih proizvoda, za 6 posto.


Najveći pad zaposlenosti zabilježen je, pak, u opskrbi električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji, za 13 posto


Ukupna proizvodnost rada u industriji u razdoblju od siječnja do srpnja 2018. u usporedbi s istim razdobljem 2017. veća je za 1,4 posto, pokazuju nedavno objavljeni podaci DZS-a.