Nova struktura

HT od 1. kolovoza s pet članova Uprave i promjenom u segmentu poslovnih korisnika

Hina

Foto Combis

Foto Combis

Dva potpredsjednika su dugogodišnji zaposlenici HT-a Marijana Bačić i Jerko Dumanić, koji dolaze s rukovodećih mjesta u HT-u.Hrvatski telekom (HT) će od 1. kolovoza imati novu organizacijsku strukturu uprave s pet članova, na čelu s predsjednikom Uprave Kostasom Nebisom, u čiju nadležnost prelazi i segment poslovnih korisnika za koji se ukida zasebna funkcija člana uprave i uvodi nova organizacijska forma, izvijestili su u četvrtak iz HT-a.


Suglasnost za takvu, novu organizacijsku strukturu uprave HT-a na jučerašnjoj sjednici dao je Nadzorni odbor te kompanije, slijedom čega HT od 1. kolovoza neće imati šest, već pet članova uprave.


U sklopu nove organizacijske forme u segmentu poslovnih korisnika od 1. kolovoza se uvode pozicije dva potpredsjednika izravno odgovorna predsjedniku Uprave, a između kojih će biti podijeljen taj segment.
Ti potpredsjednici su dugogodišnji zaposlenici HT-a Marijana Bačić i Jerko Dumanić, koji dolaze s rukovodećih mjesta u HT-u.


Bačić, koja je od 2017. direktorica sektora korporativne prodaje, će na novoj potpredsjedničkoj funkciji biti zadužena za korporativnu prodaju i ICT usluge.


Dumanić je posljednjih šest godina na mjestu direktora sektora za marketing poslovnih korisnika HT-a, a na potpredsjedničkoj će funkciji biti zadužen za prodaju malim i srednjim poslovnim korisnicima, marketing poslovnih korisnika te upravljanje i podršku poslovnim kanalima.


“Nova organizacijska struktura omogućit će veću učinkovitost HT-a kako bi našim poslovnim korisnicima bili još kvalitetniji i poželjniji partner”, poručuju u priopćenju o novoj organizacijskog strukturi uprave iz najveće telekom kompanije u Hrvatskoj.


Uz predsjednika Nebisa, članovi Uprave HT-a i nadalje će biti Ivan Bartulović (za ljudske resurse), Daniel Daub (za financije), Boris Drilo (za tehničke i informacijske funkcije) te Nataša Rapaić (za segment privatnih korisnika).


Inače, člana uprave za poslovne korisnike HT nema od kako je s te pozicije i iz HT-a početkom 2020. godine otišao Saša Kramar, koji je u Upravu HT-a imenovan prvi put 1. lipnja 2016. godine, a mandat mu je obnovljen u lipnju 2019. no krajem te godine je dao ostavku i otišao iz HT-a.