Izvijestili

Dok im bivši šef čami u zatvoru, Janaf sklapa nove ugovore

Hina

Foto Roni Brmalj

Foto Roni Brmalj

Za razdoblje do lipnja 2021. sklopljen je ugovor o transportu nafte s Inom, a s MOL-om do prosinca 2022. godineJanaf je u četvrtak izvijestio o novosklopljenim ugovorima te istaknuo da nastavlja s redovnim poslovanjem i urednim ispunjavanjem obveza te očekuje stabilno poslovanje, uz visoku iskorištenost skladišno-transportnih kapaciteta.


Za razdoblje do lipnja 2021. sklopljen je ugovor o transportu nafte s Inom, a s MOL-om do prosinca 2022. godine.


Ugovori o skladištenju nafte sklopljeni su i s Agencijom za ugljikovodike, do prosinca 2027., s Inom do prosinca 2022., MOL-om do prosinca 2022., Glencore-om do ožujka 2021., Petraco-om do ožujka 2022. i Litasco-om do ožujka 2023. godine.
S Agencijom za ugljikovodike je do prosinca 2024. sklopljen ugovor o skladištenju naftnih derivata, a s Crodux-om do prosinca 2021. godine, navodi se u Janafovu priopćenju, u kojemu se ne iznosi vrijednosti ugovora.


Janaf je u četvrtak dobio vršitelja dužnosti predsjednika Uprave. To je član Uprave Stjepan Adanić, koji je imenovan na zatvorenom dijelu sjednice Vlade. Zamijenio je uhićenog Dragana Kovačevića kojeg se sumnjiči za primanje mita i namještanje poslova.