Nesvakidašnja krađa u Lici

Žena ušla u župni stan i lokalnom svećeniku ukrala osam tisuća kuna

Marin SmolčićPolicijski službenici Policijske postaje Gospić dovršili su kriminalistička istraživanja nad 28-godišnjakinjom iz Oštarija kod Ogulina.


Gospođa je u ranim jutarnjim satima 30. srpnja 2020. godine pomoću originalnog ključa ušla u župni stan u Perušiću i pri tom lokalnom svećeniku ukrala osam tisuća kuna. Protiv nje će nadležnom državnom odvjetništvu biti dostavljeno posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave. Kako se gospođa domogla originalnog ključa policija nije definirala.


Protekloga vikenda se u večernjim satima u selu Debelo Brdo u općini Udbina dogodila tučnjava. Sada je rasvjetljeno kako je 51-godišnjak iz Rijeke fizički nasrnuo na policijskog službenika u ophodnji i pri tom ga lakše ozlijedio. Zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo napada na službenu osobu Riječanin je uhićen, predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava dostavljena je nadležnom državnom odvjetništvu.
U vremenu od siječnja do rujna ove godine u Perušiću nepoznati počinitelj je ispred garaže ukrao sve što mu je bilo dostupno ji što je mogao ponijeti: alat, aluminijske dvodijelne ljestve, produžne kablove za paljenje vozila i lovačku kameru u vlasništvu 40-godišnjaka iz Perušića.


Jučer navečer je u Gospiću nepoznati lopov provalio u prostoriju sportske ribolovne udruge. Ukraden je vanbrodski motor za čamac i kanistar s gorivom. Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.