PU PG

Vozio po Opatiji s čak 3,95 promila! Tijekom vikenda 387 prometnih prekršaja na području PGŽ-a

Šarlota Brnčić

Ilustracija / Foto: D. ŠKOMRLJ

Ilustracija / Foto: D. ŠKOMRLJI proteklog vikenda policija je iznova imala pune ruke posla, posebice kada su u pitanju pijani vozači. Najveću koncentraciju od 3,95 promila imao je 44-godišnjak koji je izazvao prometnu nesreću, na sreću samo s materijalnom štetom. Nalazio se za upravljačem Opela, riječkih registarskih oznaka, kada je na području Opatije izgubio nadzor nad vozilom i udario u zaštitnu ogradu.


Zbog vožnje pod utjecajem alkohola i izazivanja prometne nesreće, predložena mu je novčana sankcija u visini 20.000 kuna i zabrana vožnje vozilima B kategorije na rok od tri mjeseca.


Najveću brzinu tijekom vikenda i to u subotu, 19. rujna u 11.36 sati, postigao je na autocesti Rijeka – Zagreb, vozač Seat Leona, riječkih registarskih oznaka. Vozio je ni više ni manje nego li 211 km/h kod vijadukta Zečeve Drage, u smjeru Rijeke, a na mjestu gdje je propisana brzina od 110 km/h.
Osim njega, zabilježeno je ukupno 387 prometnih prekršaja.


Najveći je broj prekršaja u kategoriji prekoračenja dopuštene brzine kretanja – 115, zatim 86 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 36 korištenja mobitela,  29 vožnje pod utjecajem alkohola te sedam prekršaja vožnje s neregistriranim i tehnički neispravnim vozilima, kao i 109 ostalih prekršaja.