Crna PG kronika

Vijesti iz PU Primorsko-goranske: Kod Malog Lošinja ukraden gumeni čamac, u Rijeci privođenje zbog marihuane

Vladimir Mrvoš

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Pronađeno i oduzeto 19 stabljika indijske konoplje visine od 40 do 90, nekoliko grama marihuane, digitalna vaga, oprema za uzgoj...MALI LOŠINJ – Policija traga za nepoznatim počiniteljem koji je prije nekoliko dana na području Malog Lošinja otuđio gumeno plovilo marke Zodiac, bijele boje s pomoćnim motorom marke Johnson. Sveukupna materijalna šteta cijeni se na oko 18.650 kuna, za koliko je oštećen vlasnik, 47-godišnji državljanin Njemačke.


Pronađeno i oduzeto 19 stabljika indijske konoplje i oprema za uzgoj


– Policijski službenici Službe kriminaliteta droga Policijske uprave primorsko-goranske proveli su kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana, starosti 31 i 38 godina zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela iz domene zlouporabe droga.


Temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Rijeci, izvršene su pretrage je pretraga doma i drugih prostorija osumnjičenih na području Rijeke, kojom prilikom je pronađeno i oduzeto 19 stabljika indijske konoplje visine od 40 do 90, nekoliko grama marihuane, digitalna vaga, oprema za uzgoj (rasvjetna tijela, ventilator, ovlaživači zraka i slično) te drugi predmeti koji se dovode u vezu sa zlouporabom droga).
Po završetku kriminalističkog istraživanja zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama kazneno je prijavljen 38-godišnjak, dok je protiv 31-godišnjaka podnijet optužni prijedlog zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o suzbijanju zlouporaba droga.