Crna PG kronika

Vijesti iz PU Primorsko-goranske: Čak 43 stranaca uhvaćena u nedozvoljenom glisiranju. Britanac na Rabu zatečen s periskom

Vladimir Mrvoš

foto: arhiva NL

foto: arhiva NL

Osim navedenih nautičara, novčana kazna po Pomorskom zakoniku je određena i za slovenskog državljanina kojega je policija zatekla kod otoka Cresa gdje je nepropisno se bavio sportskim ribolovom.RIJEKA – U proteklih tjedan dana posade Postaje pomorske i aerodromske policije Rijeka zatekle su ukupno 43 plovila koja su nedopušteno glisirala uz obalu, na udaljenosti manjoj od 300 metara.


U arhipelagu otoka Cresa, Krka, Lošinja i Raba zatekle su plovila kojima je upravljalo 14 državljana Slovenije, 11 državljana Njemačke, šest državljana Italije, pet državljana Austrije, po dva državljana Češke i Mađarske te po jedan državljanin Bosne i Hercegovine, Nizozemske i Poljske. Svim navedenim nautičarima su, prema odredbama Pomorskog zakonika, izrečene novčane kazne od 500 do 1000 kuna.


Osim navedenih nautičara, novčana kazna po Pomorskom zakoniku je određena i za slovenskog državljanina kojega je policija zatekla kod otoka Cresa gdje je nepropisno se bavio sportskim ribolovom.


Zatečen s periskom
– Policijski službenici Policijske postaje Rab zatekli su prije par dana na obalnom području mjesta Palita 50-godišnjeg državljanina Velike Britanije sa zaštićenom školjkom periskom. Zbog počinjenog prekršaja iz domene Zakona o zaštiti prirode, protiv 50-godišnjaka su podnesene odgovarajuće prijave.


Na plaži u Loparu ukrali mu novac i tenisice


– Policija intenzivno traga za počiniteljima kaznenog djela teške (drske) krađe i otuđenim predmetima koji su jučer otuđeni na plaži u Loparu na Rabu.


Prema dosad utvrđenom, za sada, nepoznate muške osobe su u ranim jutarnjim satima na drski način otuđili novac i tenisice hrvatskog državljanina. Materijalna šteta se procjenjuje na više tisuća kuna.