Crna kronika

Vijesti iz Policijske uprava Primorsko-goranske: Nijemac zatečen sa zaštićenom periskom. Mladić se mrtav pijan vozikao po Malinskoj

Vladimir Mrvoš

foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Po završetku postupanja je njemački državljanin prijavljen nadležnom općinskom sudu.  RAB – Policijski službenici Policijske postaje Rab postupali su nad 37- godišnjim njemačkim državljaninom te ga prijavili zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o zaštiti prirode.


Naime, policija ga je zatekla prije par dana u Loparu s morskom školjkom periska,  dužine 52 centimetara, koja se nalazi na popisu strogo zaštićenih vrsta. Po završetku postupanja je njemački državljanin prijavljen nadležnom općinskom sudu.


Mrtav pijan u vožnji po Malinskoj


Prošlog  tjedna  na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 75 prometnih nesreća, od kojih su pet teže, a 70 lakše. U ovim nesrećama šest je osoba teže, a 16 ih je lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 1.010.700 kuna. U prometnim nesrećama sudjelovalo je 25 stranih državljana, četiri pješaka, kao i sedam alkoholiziranih vozača.
Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,17 promila izmjerena je u subotu, 11. srpnja, 18-godišnjem vozaču osobnog vozila na području Malinske. Policija ga je zaustavila oko 3.40 sati kada je s vozilom marke  Toyota, riječkih registarskih oznaka, upravljao u alkoholiziranom stanju.


Kako ne bi nastavio ugrožavati sigurnost prometa, priveden je u službene policijske prostorije te je po završetku postupanja sankcioniran prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.