Dok je Like-nema logike

Ubijen još jedan konj lutalica, Čehu se žurilo doma pa je bio nadomak rekorda u brzini vožnje!

Marin Smolčić

Foto arhiva NL

Foto arhiva NL

Dugogodišnje bahato držanje konja bez nadzora eskaliralo je u nekoliko navrata „uzimanje pravde u svoje ruke“Mnogi događaji koji su obilježili protekli vikend iz policijskog rakursa potvrđuju staru rugalicu „dok je Like-nema logike“!


Dugogodišnje bahato držanje konja bez nadzora eskaliralo je u nekoliko navrata „uzimanje pravde u svoje ruke“. Nemoćni da pravnim i zakonskim putem zaštite svoja imanja nekolicina vlasnika iskaljivali su se na jadnim životinjama. U više je navrata došlo do usmrćivanja konja vatrenim i hladnim oružjem, radile su i metalne vile, krampovi, sjekire…


Zadnji ovakav slučaj dogodio se protekloga vikenda na lokalitetu sela Lički Ribnik, predio Prkos, između rijeka Počiteljice i Like. Nepoznati počinitelj je iz neutvrđenog vatrenog oružja ustrijelio konja u vlasništvu 37-godišnjaka s područja Gospića.
Riječ je o konju u vlasništvu jedne romske obitelji, a motivi usmrćivanja konja za sada su nepoznati.
Policija traga za počiniteljem protiv kojeg će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.


Čeh se žurio doma


Najveća utvrđena brzina kretanja od 253 km/h izmjerena je u subotu na autocesti A-1, između odmorišta Zir i čvora Gospić, u smjeru Zagreba, gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h. Češki državljanin (48) je upravljao osobnim automobilom potpouno trijezan, ali je nakon zaustavljanja od strane policijske patrole pojasnio kako je „korona kriva za sve, a on se žurio doma“! Kažnjen je novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije na području RH u trajanju od 1 mjeseca.


U Lici je sve popularnija vožnja bez dozvole. Tako je policija u petak u Gospiću zatekla 17-godišnjaka iz Gospića kako upravlja neregistriranim i neosiguranim motociklom, prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno položenog vozačkog ispita.


Isto se u subotu dogodilo u Brinju kada su policajci zatekli 39-godišnjaka iz Jezerana, kako prije stjecanja prava upravlja osobnim automobilom gospićke registracijske oznake.


Protiv njih će nadležnom sudu biti podneseni optužni prijedlozi.