Utapljanje

Tragedija na Pećinama: U pritvoru 38-godišnjak koji je svog prijatelja bacio u more

Portal Novi list

Mjesto tragedije / Foto Vladimir Mrvoš

Mjesto tragedije / Foto Vladimir Mrvoš

38-godišnjak je u utorak, 30. lipnja oko 18.20 sati na plaži na Pećinama u Rijeci iz nehaja prouzročio smrt 42-godišnjeg hrvatskog državljaninaRiječka policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad  38-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela prouzročenje smrti iz nehaja.


Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je 38-godišnjak u utorak, 30. lipnja oko 18.20 sati na plaži na Pećinama u Rijeci iz nehaja prouzročio smrt 42-godišnjeg hrvatskog državljanina.


Unatoč pruženoj pomoći 42-godišnjak je nažalost preminuo.
Zbog počinjenja kaznenog djela prouzročenje smrti iz nehaja, 38-godišnjak je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku.


Osumnjičeni 38-godišnjak te još dvoje hrvatskih državljana u dobi od 35 i 37 godina su prekršajno sankcionirani zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.


Nesretnika gurnuli u more


Podsjetimo, ovogodišnja sezona kupanja na riječkim plažama na Pećinama uzela je u utorak oko 18.20 svoju žrtvu.


Prema informacijama iz policije, na kupalištu Križić, starijim posjetiteljima poznatijem kao kupalište nekadašnjeg hotela Reš, kod kućnog broja 44, utopio se hrvatski državljanin.


Tragičan događaj imao je, međutim i strašnu “predigru” – nesretnika je u more gurnula skupina drugih muškaraca koji su se u tom trenutku nalazili na plaži.


Sve je na društvenim mrežama opisao jedan od svjedoka, mladi rukometaš Antonio Vozila


“Kao i uvijek pa tako i danas odlučio sam nakon treninga otići na more radi rekuperacije.Prilikom dolaska na Pećine (stijene blizu Jadran hotela) uočio sam vidno pijanu ekipu od njih 4-5 koji su imali cca 30-40 godina.


Nakon nekoliko minuta ista ekipa dolazi i guraju svog “prijatelja” nasilno u more.


Pokušao mu pomoći, ali bilo je prekasno


Iako na prvu se činilo da je sve u redu jer je čovjek nastavio plivati, nakon samo 20 sekundi tijelo je postalo beživotno.


Pošto je teren sam po sebi loš (duboko more i samo stijene) odlučio sam pomoći čovjeku. Nekako smo ga izvukli van i okrenuli ga na bok, pulsa nije bilo.


U tom trenutku dolazi hitna pomoć i kreću s reanimacijom, ali nažalost bilo je prekasno. Kada sam davao iskaz policiji cijelo vrijeme su mi dobacivali “mulac šta glumiš”, “nemoj da podivljam pa ce gospoda policija morat’ pucat’ po meni”.


Kako sam čuo, ista ekipa ima podeblji policijski dosje pa čak i zatvorski.


Jedan život je izgubljen,ali se nadam da će odgovorni znat kazniti ovo”, napisao je mladi rukometaš