KRIMINALNI MILJE

Šokantni detalji obračuna u Kaštelima: Nakon tučnjave Čabraja preživio rešetanje desetak metaka

P. N.

Milan Sabic/PIXSELL

Milan Sabic/PIXSELL

U fizičkom obračunu netko je Boljata, inače boksača koji je unatoč starim ozljedama i hendikepu s nogom bio dosta uspješan u tom sportu, dobro udario po glavi. Presudila su mu pak tri metka koja su ga pogodila u leđa – iako je nosio pancirkuSPLIT – I službeno je iz splitske PU u utorak popodne potvrđeno kako je BMW kojeg je koristio Jozo Čabraja (29) zapaljen te se “provodi kriminalističko istraživanje”. U plamenu koji je izbio oko 2,15 sati uništena je BMW “trojka” kupe parkirana u Kaštel Lukšiću (oštećen je i susjedno vozilo) što je više nego jasna poruka Čabraji, koji se pak još uvijek nalazi u bolnici jer je noć prije doslovno izrešetan!


Kako piše portal Dalmacija Danas palež BMW-a samo je nastavak sukoba u Kaštelima koji traju već godinama, a eskalirali su u nedjelju navečer u Kaštel Kambelovcu: likvidiran je Mario Boljat (36) zvani Pajkić, dok su Čabraja te Jakov Šimić (33) Jale završili u KBC-u Split! Dan kasnije uhićena su dvojica zbog sumnje da su sudjelovala u tučnjavi – M.Š. (35) te J.Š. (30), dok je treći osumnjičeni T.V. (40) zasad u bijegu.


I on je osumnjičen zbog tučnjave, no pitanje je hoće li se u nastavku istrage cijelog slučaja pojaviti još netko jer BMW se nije sam zapalio. Također, Šimić je kazneno prijavljen zbog teškog ubojstva Pajkića “iz bezobzirne osvete ili mržnje” te pokušaja ubojstva Čabraje, no još nema prijavljenih za metak koji je završio u Šimićevoj nozi, blizu abdomena…


Tri metka u leđa
Prema dosadašnjoj rekonstrukciji slučaja koji je šokirao Kaštelane, cijeli sukob je započeo na obližnjoj plaži. Došlo je do tučnjave između Čabraje i Boljata (navodno je s njima bio barem još jedan muškarac, jer očevici govore o osam osoba ukupno) na jednoj strani te Šimića i trojice osumnjičenih za sudjelovanje u tučnjavi na drugoj strani. U fizičkom obračunu netko je Boljata, inače boksača koji je unatoč starim ozljedama i hendikepu s nogom bio dosta uspješan u tom sportu, dobro udario po glavi.


Presudila su mu pak tri metka koja su ga pogodila u leđa – iako je nosio pancirku, ona je tijekom naguravanja popustila tako da su ga meci pogodili u srce i pluća, usmrtivši ga na mjestu. Čabraja je pak pogođen “kišom” metaka, preživio je ranjavanje najmanje desetak pogodaka! No, na mjestu zločina koje se protezao nekoliko stotina metara, nije pronađeno nikakvo oružje iako jest najmanje 20-ak čahura. Tijekom utorka pred tužiteljstvom će se ispitati dvojica osumnjičenih za sudjelovanje u tučnjavi, možda njihovi iskazi razjasne neke detalje obračuna.


Dio zločinačke organizacije


Čabraju su prošle godine pokušali namamiti u zasjedu pripadnici kriminalne skupine Željka Rajića, koji upravo ovih dana u zatvoru na Bilicama čekaju pravomoćnost optužnice. Nisu uspjeli, pogođen je u “prsni koš s vanjske strane lijeve lopatice” te su mu okrznuta leđa s lijeve strane, kako se kasnije utvrdilo. Sam se dovezao do Hitne pomoći u Kaštelima. Nešto ranije je također bio ranjen, no tvrdio je da se sam ozlijedio “čisteći pištolj”, kojeg nikad nije predao vlastima…


Splitskom Županijskom  državnom odvjetništvu policija je podnijela kaznenu prijavu protiv 33-godišnjaka, 35-godišnjaka, 30-godišnjaka i 40-godišnjaka koji je trenutno nedostupan i za njim se traga, izvijestila je policija.


Policija sumnja da je 33-godišnjak ubio 36-godišnjaka te pokušao ubiti 29-godišnjaka koji je teško ozlijeđen.


Ostalu trojicu osumnjičenika policija tereti za sudjelovanje u tučnjavi na štetu preminulog 36-godišnjaka i teško ozlijeđenog 29-godišnjaka.


Uz kaznenu prijavu sinoć su pritvorskom nadzorniku privedeni 35-godišnjak i 30-godišnjak, izvijestila je policija koja nastavlja provoditi kriminalističko istraživanje.