Suđenje

Škaro tvrdi da nije kriv za silovanje, njegova obrana predložila ponovno ispitivanje žrtve

Portal Novi list

Damir Škaro / Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Damir Škaro / Foto: Goran Stanzl/PIXSELLDamir Škaro na današnjem je ročištu negirao krivnju za optužbe za silovanje, javljaju 24 sata.


Suđenje je, s obzirom da je riječ o kaznenim djelima spolnog uznemiravanja i silovanja, zatvoreno za javnost.


Po članku 153. stavci 1. Kaznenog zakona, Škari prijeti kazna zatvora od jedne do pet godina. No, on je danas na sudu rekao kako nije kriv, a njegovi odvjetnici predložili su da sud ponovo ispita žrtvu, o čemu će naknadno odlučiti.
Nedugo nakon završetka suđenja ispred Županijskog suda u Velikoj Gorici pojavila se glasnogovornica Kornelija Kallay Blažeković te dala izjavu vezanu uz ročište Damira Škare.


– Na današnjoj raspravi sutkinja je uz suglasnost stranaka pročitala dio dokaza na čije čitanje stranke nisu imale primjedbi, dok je obrana tražila da se neposredno na raspravi ispita vještak za biološke tragove kao i dvojica svjedoka.


Obrana s iskazima nije bila suglasna, već je tražila da se dvoje svjedoka ispita na sljedećoj raspravi. Iz tih razloga, sljedeća rasprava zakazana je za 18. studeni, no ona će zbog državnog praznika vjerojatno biti prebačena dan kasnije.


Na raspravu će biti pozvana oba svjedoka, a na njoj će se ispitati i vještak za biološke tragove. O ispitivanju same žrtve, sud će odlučiti u daljnjem tijeku ovoga postupka – rekla je glasnogovornica Kallay Blažeković, prenose 24 sata.