PU ličko-senjska

Širok lopovski “repertoar” po Lici

Marin Smolčić

Ilustracija / Foto Vedran Karuza

Ilustracija / Foto Vedran KaruzaProtekloga vikenda lopovi nisu mirovali na području Policijske uprave ličko-senjske. Evidentirana su dva kaznena djela kada je u razdoblju od 15. do 18. rujna 2020. godine u Doljanima kod Otočca nepoznati počinitelj provalio u obiteljsku kuću u vlasništvu 55-godišnjakinje i 65-godišnjakinje (obje iz Zagreba). Tom prilikom je ukradeno sve čega se lopov (točnije više njih) dokopao.


Nestao je trimer, više motornih pila, razni alat, mikrovalna pećnica, posuđe, namještaj, boce alkoholnih pića, posteljina… Lakše bi bilo pobrojati što je ostalo u provaljenoj kući nakon lopovskog pustošenja. Kako je prilikom policijskog uviđeja komentirao jedaa službenik „k’o da su u kuću provalili žuti mravi i skoro sve pokrali“.


Tek sada je otkrivena još jedna krađa. U vremenu od 15. kolovoza do 2. rujna 2020. godine u šumskom predjelu mjesta Jošani nepoznati počinitelj posjekao je i otuđio 7 stabala bukve u vlasništvu pravne osobe sa sjedištem u Udbini.
Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.


Dogodila se jedna prometna nesreća s teško ozlijeđenom osobom. U subotu u 20.20 sati u mjestu Prozor kod Otočca 26-godišnjak iz Ličkog Lešća upravljao motociklom bez istaknute registarske oznake i prije stjecanja prava na upravljanje vozilima A2 kategorije. Uz sve to bio je i pod utjecajem alkohola od 1.70 g/kg, kada je uslijed alkoholiziranosti izgubio nadzor nad motociklom i sletio ulijevo van kolnika, te se teško ozlijedio. Život mu je spašen u Općoj bolnici Gospić.