ZADRŽANI U ZATVORU

Riječani tukli, ponižavali, skinuli do gola i vozili ženu u prtljažniku automobila

Vladimir Mrvoš

Ilustracija, Foto: S. DRECHSLER

Ilustracija, Foto: S. DRECHSLER

Tužiteljstvo sumnja da su početkom srpnja na području Primorsko-goranske županije presreli blisku im 42-godišnju ženu. Fizički su je napali, vrijeđali pogrdnim nazivima, strgali s nje svu odjeću i pritom ju više puta udarili nanijevši joj tjelesne ozljedeRIJEKA – U istražnom zatvoru zadržani su 43-godišnjak i 65-godišnjakinja osumnjičeni da su napali njima blisku ženu, tukli je, ponižavali, skinuli do gola i vozili u prtljažniku automobila dok ih policija nije zaustavila.


Sudac istrage Županijskog suda u Rijeci je temeljem prijedloga državnog odvjetništva je odlučio dvojac zadrži u istražnom zatvoru sljedećih mjesec dana kako na slobodi ne bi utjecali svjedoke i ponovili nedjelo.


Terete ih za kažnjiva djela protupravnog oduzimanja slobode, tjelesne ozljede i nasilja u obitelji.
Muškarac je osumnjičen i za teško kažnjivo djelo protiv spolne slobode, a 65-godišnjakinja zbog prijetnje.


Tužiteljstvo sumnja da su početkom srpnja na području Primorsko-goranske županije presreli blisku im 42-godišnju ženu. Fizički su je napali, vrijeđali pogrdnim nazivima, strgali s nje svu odjeću i pritom ju više puta udarili nanijevši joj tjelesne ozljede. Prijetili su se daljnjim fizičkim nasiljem te da će objaviti fotografije njezinog golog tijela, a muškarac je nad njom počinio “kažnjivo djelo protiv spolne slobode”.


Silom su je ugurali u prtljažnik automobila te je vozili kraće vrijeme, dok ih nije zaustavila policija, stoji u priopćenju županijskog državnog odvjetništva u Rijeci.


Županijsko državno odvjetništvo donijelo je rješenje kojim se okrivljenici određuju mjere opreza zabrane približavanja žrtvi i svjedoku te zabrana uspostavljanja ili održavanja veze sa žrtvom i svjedokom.


Predloženo je da se protiv okrivljenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela što je sudac istrage usvojio i okrivljeniku rješenjem odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana na temelju navedenih zakonskih osnova.