Vikend na cestama

Vozio s 2,92 promila po Križišću, tijekom vikenda 27 prometnih nesreća u PGŽ-u

Vladimir Mrvoš

snimio Damir Škomrlj

snimio Damir Škomrlj

Tijekom vikenda na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 27 prometnih nesreća, u kojima je jedna osoba teško, a šest ih je lakše ozlijeđeno

 RIJEKA – Prometna policija je ovog vikenda na području Policijske uprave primorsko-goranske zabilježila 384 prometna prekršaja.
Najveća brzina izmjerena je 8. kolovoza oko 11.40 sati kod vijadukta Zečeve Drage gdje se vozač osobnog vozila marke Mazda, njemačkih registracijskih oznaka kretao u smjeru Rijeke, brzinom od 172 km/h na mjestu gdje je ograničenje brzine 110 km/h.
Najveća koncentracija alkohola izmjerena u noći 9. kolovoza 47-godišnjem vozaču  osobnog vozila marke Renault, gospićkih registracijskih oznaka, zaustavljenom na području Križišća.  Izmjerena mu je koncentracija alkohola od 2,92 promila te je zbog opasnosti od daljnjeg ugrožavanja sigurnosti prometa na cestama priveden u službene prostorije policije.
U ovom razdoblju alkotestirano je 90 vozača, a od njih 18 kojima je utvrđena nedozvoljena koncentracija alkohola.
Tijekom vikenda na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 27 prometnih nesreća, u kojima je jedna osoba teško, a šest ih je lakše ozlijeđeno.
U nedjelju  9. kolovoza od 14 do 19 sati na području nadležnosti Policijske postaje Opatija policija je pojačano nadzirala vozače mopeda i motocikala, kao jednu od najugroženijih skupina sudionika u prometu. Nadzor je proveden na DC-66, na području od Mošćeničke Drage do mjesta Zagore. Sveukupno su zabilježena 22 prometna prekršaja od kojih je najveći broj prekršaja prekoračenja brzine.