Kaznena prijava

Prevario kupca autobusa i stekao korist veću od milijun kuna

Šarlota Brnčić

Reuters

Reuters

Lažno prikazavši prijeđenu kilometražu doveo je kupca u zabludu, a koji je smatrajući kako je cijena realna za tu kilometražu i godište proizvodnje autobusa, pristao na kupovinu te uplatio iznos nešto veći od milijun kuna putem financijskog leasinga na račun trgovačkog društva u kojem je osumnjičeni odgovorna osobaDirektor autoprijevozničkog poduzeća prevario je kupca autobusa koji je za »naštimani« bus uplatio iznos nešto veći od milijun kuna putem financijskog leasinga.


Prijevaru u gospodarskom poslovanju koja datira još od prije 4 godine ovih su dana razriješili djelatnici PU međimurske.


Kako je danas službeno priopćeno, sumnja se kako je u svojstvu odgovorne osobe trgovačkog društva registriranog za prijevoz, trgovinu i usluge početkom 2016. godine, prilikom prodaje autobusa marke Mercedes, proizvedenog 2007. godine, trgovačkom društvu s područja grada Zagreba, iskoristivši činjenicu da brojčanik kilometara prikazuje samo šest znamenki, nije prikazivao stvarno prijeđenu kilometražu.
 


Lažno prikazavši prijeđenu kilometražu doveo je kupca u zabludu, a koji je smatrajući kako je cijena realna za tu kilometražu i godište proizvodnje autobusa, pristao na kupovinu te uplatio iznos nešto veći od milijun kuna putem financijskog leasinga na račun trgovačkog društva u kojem je osumnjičeni odgovorna osoba.


Pošto su se ubrzo nakon kupovine počeli događati kvarovi na autobusu, a koji nisu svojstveni prikazanoj prijeđenoj kilometraži te su trgovačkom društvu s područja grada Zagreba stvarali dodatne neplanirane troškove, utvrđeno je kako je autobus u stvarnosti prešao puno više kilometara od prikazanih tijekom kupoprodaje.


Time je osumnjičeni oštetio trgovačko društvo s područja grada Zagreba za iznos nešto veći od milijun kuna i pribavio korist za trgovačko društvo s područja općine Sveti Martin na Muri.


Protiv osumnjičenika, te trgovačkog društva s područja općine Sveti Martin na Muri podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.