Afera Janaf

Policija pretragom našla milijune u kešu, sumnja se da je to novac šefa Janafa Dragana Kovačevića

Portal Novi list

Ilustracija / Foto Pixsell

Ilustracija / Foto Pixsell

Iznos pronađen pretragom jedne lokacije u Samoboru mogao bi doseći i 10 milijuna kunaPolicija je tijekom pretrage jedne lokacije u Samoboru navodno našla milijune kuna, a Jutarnji list doznaje kako se sumnja da ti milijuni pripadaju šefu Janafa Draganu Kovačeviću, osumnjičenom u velikoj aferi u kojoj su se mitom dobivali poslovi vijedni desetke milijuna kuna.


Jutarnji list zasad nije uspio doći do službene potrebe ove informacije. Nije poznata ni adresa, kao niti vlasnik objekta. No, javljaju da osoba kod koje su pronađeni milijuni nije iz bliže obitelji Dragana Kovačevića.


Pronađeni iznos, piše Jutarnji list, mogao bi doseći i 10 milijuna kuna.
U prošlotjednoj akciji policije i Uskoka uhićeno je 11 osoba. Među njima su šef Janafa, Dragan Kovačević te vlasnik Elektrocentra Petek, Krešo Petek iz Ivanić-Grada, koji su osumnjičeni za višemilijunske malverzacije u ovoj državnoj tvrtki.


Istragom su obuhvaćena i dva gradonačelnika, HDZ-ov čovjek na čelu Velike Gorice, Dražen Barišić te SDP-ov gradonačelnik Nove Gradiške, Vinko Grgić. Obojica su također uhićena, pod sumnjom na gospodarski kriminal i korupciju.