Produljen istražni zatvor

Podignute optužnice protiv petorice koji su eksplozivom pljačkali bankomate

Vladimir Mrvoš

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler

Okrivljenici su se, tereti ih se, radi počinjenja kaznenih djela u dva navrata koristili osobnim vozilima trećih osoba bez njihova znanja i privoleOpćinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv petorice hrvatskih državljana (1979., 1985., 1983., 1989. i 1978.) zbog počinjenja četiri kaznena djela teške krađe, šest kaznenih djela teške krađe u pokušaju i dva kaznena djela neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari.


Optužnicom se okrivljenicima stavlja na teret da su, zajedno i dogovorno, od 27. lipnja 2019. do 22. ožujka 2020. na području Primorsko-goranske, Zagrebačke, Istarske i Krapinsko-zagorske županije; u nakani da se domognu veće nepripadne imovinske koristi; prema prethodnim dogovorima i međusobno podijeljenim ulogama, uporabom plinovite eksplozivne smjese izazvali eksplozije bankomata zbog kojih je došlo do njihovih oštećenja, nakon čega su iz unutrašnjosti bankomata uzeli novac u iznosu od više stotina tisuća kuna.


Optužnicom se okrivljenike tereti i da su na isti način u šest navrata uporabom plinovite eksplozivne smjese izazvali eksplozije koje nisu oštetile bankomate u dovoljnoj mjeri da bi iz njih mogli uzeti novac nakon čega su napuštali mjesto događaja.
Okrivljenici su se, tereti ih se, radi počinjenja kaznenih djela u dva navrata koristili osobnim vozilima trećih osoba bez njihova znanja i privole.


Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci predložilo je u optužnici da se protiv četvorice okrivljenika produlji istražni zatvor zbog od opasnosti ponavljanja kaznenog djela.