LAŽNI AUTODILER

Podignuta optužnica protiv Talijana koji je u Hrvatskoj prodavao nepostojeća teretna vozila: Prihod mu je 625.000 kuna

Šarlota Brnčić

SNIMIO SERGEJ DRECHSLER

SNIMIO SERGEJ DRECHSLER

Na te se oglase javilo dvoje državljana Iraka, jedan državljanin Egipta te jedan državljanin Francuske, koji su kao predstavnici inozemnih trgovačkih društava stupili u kontakt sa 60-godišnjakomPodignuta je optužnica protiv 60-godišnjeg Talijana, direktora hrvatskog trgovačkog društva, kojem se stavlja na teret da je od travnja do lipnja 2020. godine, na području grada Poreča, na raznim internetskim stranicama neistinito oglašavao i nudio za prodaju nepostojeća teretna vozila.


Na te se oglase javilo dvoje državljana Iraka, jedan državljanin Egipta te jedan državljanin Francuske, koji su kao predstavnici inozemnih trgovačkih društava stupili u kontakt sa 60-godišnjakom.


Prema navodima optužnice, predstavljao im se lažnim imenom te im predočio lažnu osobnu iskaznicu, kao i lažne predračune i lažnu dokumentaciju teretnih vozila.
Strani državljani su potom, vjerujući u istinitost njegovih navoda i predočene im dokumentacije, na ime kupnje teretnih vozila na račun hrvatskog trgovačkog društva koje okrivljenik zastupa, uplatili dogovorenu kupoprodajnu cijenu. Iako su dali novac, nikakva teretna vozila im nije isporučio.


Tereti ga se, da je na štetu inozemnih trgovačkih društva, pribavio korist u iznosu od ukupno 625.000 kuna. Općinski sud u Pazinu je na temelju prijedloga Općinskog državnog odvjetništva u Pazinu, odredio Talijanu istražni zatvor zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.