Ispred sudnice - prosvjed podrške

Zavadlav na sudu namignuo prisutnim fotoreporterima, nije se htio izjasniti o krivnji

Hina

Photo: Milan Sabic/PIXSELL

Photo: Milan Sabic/PIXSELL

 Zavadlava se tereti da je 11. siječnja ove godine u Varošu s 37 metaka iz automatske puške ubio Marina Bobana (24), Juricu Torlaka (38) i Marina Ožića Paića (25), koji su se u vrijeme ubojstva nalazili na dvama motorimaSuđenje Filipu Zavadlavu (25), optuženom za teško trostruko ubojstvo počinjeno početkom ove godine u Varošu, započelo je jutros na Županijskom sudu u Splitu.


On je na početku suđenja namignuo prisutnim fotoreporterima. Zavadlav je na sud doveden vezanih ruku i nogu, a na licu nosi masku. Danas se nije htio izjašnjavati o krivnji.


Branitelj optuženoga odvjetnik Branko Šerić jutros je u izjavi za Hinu rekao kako glavna rasprava počinje čitanjem optužnice i izjašnjenjem o krivnji. Napomenuo je da će kao svjedoci, njih pet, biti saslušane obitelji žrtava i još dva svjedoka. “Nadam se da su pozivi uredni i da će se rasprava održati”, poručio je Šerić.


photo: Milan Sabic/PIXSELL
Na pitanje hoće li Zavadlava nakon rasprave vraćati u gospićki zatvor, s obzirom da je sljedeća rasprava u četvrtak, te je li to sve skupo za državu, odvjetnik je odgovorio da ništa nije skupo. Kad bi inače sudovi radili ažurno onda ne mora biti skupo, dodao je.


Photo: Milan Sabic/PIXSELL


“Najgore je kada nešto ide sporo, onda je još skuplje. Dakle, ažurnost po cijenu da ga se vozi iz Gospića i cijena goriva u dva pravca nije nikakva cijena. Mislim da će tempo procesa biti brz i da će u četiri ili pet ročišta završiti dokazni postupak”, kazao je Šerić.


Upitan, odgovorio je i da mu je teško reći u kakvom je stanju Zavadlav, jer mu je ponašanje nepredvidivo.


Photo: Milan Sabic/PIXSELL


Suđenje se održava pod mjerama velikoga osiguranja, a od ranoga jutra je oko i unutar zgrade suda puno policije, uglavnom u civilu. Suđenje prati i nekoliko građana koji su prethodno Zavadlavu davali potporu.


Zavadlava se tereti da je 11. siječnja ove godine u Varošu s 37 metaka iz automatske puške ubio Marina Bobana (24), Juricu Torlaka (38) i Marina Ožića Paića (25), koji su se u vrijeme ubojstva nalazili na dvama motorima. Uz trostruko teško ubojstvo tereti ga se i za nedopušteno držanje oružja i za općeopasnu radnju.


Suđenje se nastavlja sutra saslušavanjem ostalih svjedoka.