Tjedni pregled

Pijani vozač BMW-a trijeznio se u prostorijama policije

Vladimir Mrvoš

Policija / Foto Davorin Visnjic/PIXSELL

Policija / Foto Davorin Visnjic/PIXSELL

U nesrećama jedna je osoba smrtno stradala, dok je teže i lakše ozljede zadobilo po 13 osoba. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 630.500 kuna. U prometnim nesrećama sudjelovala su dva pješaka, 13 stranih državljanina i pet alkoholiziranih vozača

RIJEKA  Na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske proteklog  tjedna dogodilo se 67  prometnih nesreća, od kojih je deset bilo težih, a 57 je bilo lakših.
U nesrećama jedna je osoba smrtno stradala, dok je teže i lakše ozljede zadobilo po 13 osoba. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 630.500 kuna. U prometnim nesrećama sudjelovala su dva pješaka, 13 stranih državljanina i pet alkoholiziranih vozača.
Alkotestirano je 327 vozača, od kojih je kod njih 40 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 promila. Najveća koncentracija alkohola od 2,71 promila izmjerena je 24-godišnjem vozaču osobnog vozila marke BMW, riječkih registracijskih oznaka, zaustavljenom 28. lipnja u ranim jutarnjim satima u ulici Ivana Zajca u Rijeci.
Zbog opasnosti da će nastaviti upravljati vozilom i ugrožavati svoju i sigurnost ostalih sudionika u prometu na cestama, zadržan je u službenim prostorijama policije do prestanka djelovanja alkohola te će protiv njega biti podnijet optužni prijedlog temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama.