"Gužva" u prometu

Pijani na Rujevici: Rutinska prometna kontrola završila privođenjem zbog vrijeđanja i omalovažavanja policajaca

Vladimir Mrvoš

foto: Vedran Karuza

foto: Vedran Karuza

Zabilježen je i jedan carinski prekršaj te prekršaj i domene Zakona o osobnoj iskaznici. Na izvanredni tehnički pregled upućeno je pet vozača mopeda, dva vozača osobnih vozila i jedan vozač teretnog vozila.RIJEKA – U srijedu 3. lipnja od 14 do 19 sati proveden je pojačani nadzor sudionika u prometu na području Kastva i Rijeke. U provedbi pojačanog nadzora uz djelatnike prometne policije i policijske službenike Policijske uprave primorsko-goranske, sudjelovali su i djelatnici mobilne jedinice carine i stanice za tehnički pregled vozila. Sveukupno je kontrolirano 99 vozila te su utvrđena 32 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.


Evidentirano je 12 prekršaja nekorištenje sigurnosnog pojasa, osam prekršaja tehničke neispravnosti vozila, četiri prekršaja isteka važenja prometne dozvole, odnosno upravljanja neregistriranim vozilom, tri prekršaja korištenja mobitela u vožnji te po jedan prekršaj nepostupanja po znakovima policije, vožnje pod utjecajem alkohola, nepropisnog pretjecanja, odbijanja liječničkog pregleda nakon preliminarnog testiranja na opojne droge te upravljanje vozilom bez važeće vozačke dozvole.


Zabilježen je i jedan carinski prekršaj te prekršaj i domene Zakona o osobnoj iskaznici. Na izvanredni tehnički pregled upućeno je pet vozača mopeda, dva vozača osobnih vozila i jedan vozač teretnog vozila. Nakon što je na stanicama za tehnički pregled utvrđena tehnička neispravnost vozila, vozači su isključeni iz prometa.


“Pod gasom” u policijsku postaju
U vožnji pod utjecajem alkohola oko 17.40 sati na području Rujevice u Rijeci zaustavljen je 41-godišnji vozač osobnog vozila marke Audi, zagrebačkih registracijskih oznaka. Zaustavljeni vozač, ali i 61-godišnji putnik u vozilu vrijeđali su i omalovažavali policijske službenike tijekom njihova postupanja te su privedeni u službene prostorije policije.


Spomenutom vozaču izmjerena je koncentracija alkohola od 1,73 promila te je protiv njega podnijet optužni prijedlog zbog počinjenja prometnog prekršaja (vožnje pod utjecajem alkohola), kao i prekršaja protiv javnog reda i mira (vrijeđanje i omalovažavanje službenih osoba), a za što je prekršajno prijavljen i 61-godišnji putnik u vozilu.


Odbio postupiti po zapovjedi


Za isti prekršaj protiv javnog reda i mira, prekršajno je prijavljen i 34-godišnji vozač osobnog vozila marke BMW, vukovarske registracijske oznake. Zaustavili su ga djelatnici interventne policije oko 17.50 sati, također na području Rujevice, a spomenuti vozač je odbio postupiti po zapovijedi policije te ih vrijeđao i omalovažavao.


Osim prometnih prekršaja tijekom provedbe pojačanog nadzora sudionika u prometu, zabilježena su i tri prekršaja neovlaštenog posjedovanja droga. U počinjenju navedenog prekršaja zatečena su četvorica vozača, starosti između 20 i 40 godina. Neovlašteno su posjedovali manje količine marihuane, a jedan od njih i dvadesetak grama amfetamina.