Izgubio kontrolu

Pijan napravio kaos u prometu pa završio u riječkoj bolnici

Šarlota Brnčić

Protiv vozača se zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama podnosi optužni prijedlog.U riječkoj bolnici završio je kasno sinoć 28-godišnjak koji je oko 23.30 sati napravio pravi dar-mar na cesti u Lupoglavu.


Nesreća se dogodila kada je 28-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1.86 promila upravljao VW Golfom, pulske registarske oznake, kolnikom državne ceste Buzet-Lupoglav u smjeru čvora Lupoglav. U blagom lijevom zavoju, vozač je zbog neprilagođene brzine prednjim dijelom automobila udario u dva prometna znaka, a potom i u dvije betonske ograde.


Od siline udarca automobil je odbačen u zrak, nakon čega se prevrnuo. Ozlijeđenom vozaču pružena je pomoć u riječkoj bolnici, gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđen. Protiv vozača se zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama podnosi optužni prijedlog.
Za vrijeme trajanja očevida prometne nesreće, državna cesta na čvoru Lupoglav bila je zatvorena za sav promet od 00.15 do 2.35 sati te se promet odvijao obilazno kroz Lupoglav.