Manje oružja, manje tragedija

Perušićanin predao policiji tri kalašnjkova i hrpu streljiva

Marin SmolčićSvako malo se u Lici događa da građani policiji dragovoljno predaju oružje , streljivo i eksploziv koje su doma držali od konca Domovinskog rata. Čini se kako vremenski odmak od 25 godina od konca rata nekima još nije valjani razlog da bi se riješili oružja koje pojedinci bukvalno drže pod krevetom.


Po vraćanju tih „opasnih igračaka“ znakovit je jučerašnji slučaj kada je jedan mještanin s šireg područja Perušića dragovoljno predao policiji tri automatske puške model „kalašnjikov“ i čak 1898 komada raznog puščanog i pištoljskog streljiva. Policijska akcija „manje oružja-manje tragedija“ traje i dalje pa dojučerašnji vlasnik ovog mini-arsenala neće biti zakonski sankcioniran. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo je predano oružje i streljivo i pohranio ih u skladište do uništenja.


Policijski službenici Policijske postaje Senj dovršili su kriminalističko istraživanje nad 59-godišnjakom s područja Senja zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje. On se sumnjiči da je jučer u mjestu Sveti Juraj prijetio ubojstvom 58-godišnjaku iz Senja.
Osumnjičenik je uhićen, predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava će biti dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.