Uhvaćen

Pao švercer duhana na tržnici Dubrava. “Robu” je skrivao u paletama cigle

Šarlota Brnčić

Foto Borna Filić PIXSELL

Foto Borna Filić PIXSELLUhvaćen je mladić koji je na tržnici u Dubravi prodavao duhan bez odgovarajućih markica, a radi se o 20-godišnjaku koji je osumnjičen za kazneno djelo nedozvoljene trgovine.


Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je na ilegalnom tržištu nabavio veću količinu duhana bez odgovarajućih markica Ministarstva financija te je 20. studenoga na tržnici Dubrava, prolazećim građanima nudio na prodaju ilegalne duhanske prerađevine, a koje je sakrivao u jakni koju je nosio, odnosno u otvorenom skladištu građevinskog materijala u paletama cigle koje se nalazi nasuprot mjesta gdje je zatečen.


Nakon što su ga zatekli policijski službenici i legitimirali, iz jakne koju je nosio dragovoljno je predao plastičnu vrećicu ispunjenu sa 100 grama sitno rezanog duhana, te iz paleta cigle također je dragovoljno predao 21 šteku cigareta sve bez nadzornih markica Ministarstva financija RH.
Nakon dovršenog krim istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.