Prevara u Šibeniku

Olakšao žrtvu za više od milijun kuna: Posuđivao novac pa izmišljao razloge zbog kojih ga ne može vratiti

Šarlota Brnčić

Foto Goran Stanzl/PIXSELL

Foto Goran Stanzl/PIXSELL

Optuženi 35-godišnjak si je tako na štetu oštećenika, pribavio imovinsku korist u ukupnom iznosu od 1.013.124 kune.ŠIBENIK – Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku podiglo je optužnicu protiv 35-godišnjaka koji je svoju žrtvu prevario za iznos veći od milijun kuna.


Optužnicom ga se tereti da je u tri navrata od 25. listopada do 23. studenoga 2016., u svojoj mjenjačnici u Šibeniku i u vikendici oštećenika u okolici Šibenika, od oštećenika posudio novac u ukupnom iznosu od 137.000 eura. Neistinito mu je kazao da mu je taj novac potreban radi realizacije jednog poslovnog odnosa te da će mu ga vratiti u roku od mjesec dana, iako je unaprijed odlučio da to neće učiniti već da će sav novac zadržati za sebe.


U kontaktima s oštećenikom je, tereti ga se, u više navrata produljivao rok povrata novca navodeći uvijek nove razloge zbog kojih mu novac ne može vratiti, te je tako zadržao cjelokupni iznos posuđenog novca. Optuženi 35-godišnjak si je tako na štetu oštećenika, pribavio imovinsku korist u ukupnom iznosu od 1.013.124 kune.