Ivo Farčić

Odvjetnik bivšeg šefa Janafa: “On nije lik koji bi trebao biti u zatvoru i tamo se ne osjeća dobro”

Portal Novi list

foto Sasa Zinaja/NFOTO/PIXSELL

foto Sasa Zinaja/NFOTO/PIXSELL

Ja se trudim da on to sve izdrži i on to sve prihvaća. To je čovjek velikih intelektualnih mogućnosti i mi možemo jako dobro surađivati, rekao je Ivo Farčić, odvjetnik Dragana KovačevićaOdvjetnik uhićenog Dragana Kovačevića, Ivo Farčić komentirao je pretrese i navodni pronalazak veće količine novca u automobilu na jednoj samoborskoj adresi. Policija pronalazak novca nije potvrdila, a odvjetnik kaže:


“Ja još manje od policije mogu potvrđivati takve informacije. Na Državnom odvjetništvu je da procjeni što može, ja ni u kojoj situaciji ne bih htio iznijeti neke činjenice koje su sadržaj postupka koji trenutno traje”, kazao je za Novu TV.


Otežava situaciju


Komentirao je tijek postupka.
“Naš postupak je trenutno u fazi istrage. Otežava nam situaciju to što je određen istražni zatvor i na to sam se žalio, dok protiv rješenja o provođenju istrage nismo podnijeli žalbu jer je nama u interesu da se utvrde činjenice”, kazao je i objasnio žalbu.


“Osporavamo postojanje razloga za određivanje istražnog zatvora. Kažemo da ne postoje osobite okolnosti koje bi trebale postojati i da se sve to moglo postići i drugim mjerama opreza”.


U medijima su se pojavile informacije da Kovačević posjeduje nekoliko luksuznih stanova, a odvjetnik odgovara kako Kovačević ima kredite.


Saznao da ima nekretnine


“Nesrazmjer imovine nije sadržaj ovog postupka. Postupak je tek počeo. Nismo se bavili takvim stvarima. Ono što sam na brzinu saznao je da Kovačević ima doduše određene nekretnine, ali sam saznao i za solidno kreditno zaduženje. Ima nekih 400.000 eura kredita. Ne tvrdim da je to sve i da sam rekao sve. Ne bih govorio o nesrazmjeru”.


Ivo Farčić bio je kod svog klijenta u zatvoru.


“Dragan Kovačević je doktor znanosti koji se našao u jednoj izvanrednoj situaciji u kojoj se ljudi obično ne nalaze. On je vodio Janaf godinama. Janaf ima trostruko veću dobit nego što je imao kada ga je on preuzeo.


On nije lik koji bi trebao biti u zatvoru i on se tamo ne osjeća dobro. Ja se trudim da on to sve izdrži i on to sve prihvaća. To je čovjek velikih intelektualnih mogućnosti i mi možemo jako dobro surađivati”, kazao je Kovačevićev odvjetnik za Novu TV.