ZLOČIN MALOLJETNIKA

Objavljeni detalji stravičnog ubojstva u Splitu. Pokucao starici na vrata, umlatio je i otišao u policiju: Ima samo 15 godina

Hina

Photo: Milan Sabic/PIXSELL

Photo: Milan Sabic/PIXSELL

Policija prilikom očevida nije pronašla nikakve tragove provale niti je što od vrijednih stvari u stanu nestaloSPLIT, 28. rujna 2020. (Hina) – Protiv 15-godišnjaka koji je u nedjelju kasno popodne u Sukoišanskoj ulici ubio 89-godišnju staricu u njenom stanu splitska policija podnijela je kaznenu prijavu zbog teškog ubojstva te je popodne predan pritvorskom nadzorniku, doznaje se u policiji.


Tijekom dana petnaestogodišnjaka će ispitati sudac za mladež Županijskog suda Split, a s obzirom da se radi o mlađem maloljetniku, koji još nije napunio 16 godina, po zakonu mu se mogu izreći samo odgojne i sigurnosne mjere.


On se jučer nešto prije 18 sati sam predao splitskoj policiji nakon što je ničim izazvan ubio staricu u njenom stanu u središtu grada. Odjeća mu je nakon toga cijela bila krvava, prošetao je koji metar dalje do sjedišta Policijske uprave splitsko-dalmatinske i predao se policiji. U prvom navratu im je kazao da je bio napadnut nakon čega je priznao da je staricu zatukao tupim predmetom.
Maloljetnik je najvjerojatnije nesretnoj ženi bez ikakvog povoda pokucao na vrata, a nakon što ih je otvorila zatukao je predmetima koje je našao u stanu. Policija prilikom očevida nije pronašla nikakve tragove provale niti je što od vrijednih stvari u stanu nestalo.