Nesreća kod Malog Zvornika

Srbijanski MIG-21 srušio se u potok: Poginuo jedan pilot, a za drugim se traga

Šarlota Brnčić

MIG-21 / Reuters

MIG-21 / Reuters

Letio je i okrenuo se između Ristića i Tanaskovića i pao je u potok. Nas troje je to gledalo! Izbjegao je kuće, ja sam jaukala, cijelo selo zazivala, da pomognemo, djecu da spasimo. Eksplozija je bila nemoguća. Borio se da ne udari u kuće. Meni je malo krov okrznuo, izjavila je mještankaU zrakoplovnoj nesreći kod Malog Zvornika prilikom pada letjelice MIG-21 poginuo je jedan pilot, za drugim se traga, piše RTS.


Vojni zrakoplov se srušio tijekom redovnog letačkog zadatka u selu Brasina kod Loznice jutros oko 9 sati, kratko je priopćilo srbijansko Ministarstvo obrane, bez ulaženja u detalje nesreće.


Zrakoplov je letio iz Donje Borine gdje je prema svjedočenju jednog od mještanina zamalo udario u njegovu kuću, i nastavio prema Brasini, javljaju reporteri »Novosti«.
– Letio je i okrenuo se između Ristića i Tanaskovića i pao je u potok. Nas troje je to gledalo! Izbjegao je kuće, ja sam jaukala, cijelo selo zazivala, da pomognemo, djecu da spasimo. Eksplozija je bila nemoguća. Borio se da ne udari u kuće. Meni je malo krov okrznuo, izjavila je mještanka.


Odjednom se silovito okrenuo kod rudnika Brasina i praktično pao u dvorište mještanina Vitomira Tanaskovića. Prema svjedočenju mještana za »Novosti« čuo se jak prasak, dim i vatra. Neslužbene informacije govore o tome da je mještanin u čije je dvorište pao zrakoplov ozlijeđen.