Incident u Splitu

Napadnut splitski gradonačelnik, dvojica mladića ga vrijeđala, a potom ga jedan udario

Portal Novi list, Hina

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević

Dobri ljudi, hvala što brinete, dobro sam i nista se strašno nije dogodilo. Nije vrijedno spomena, oglasio se Andro Krstulović OparaSplitska je policija u petak kasno navečer izvijestila da je u Ulici Solurat napadnut muškarac ne navodeći njegovo ime, a prema pisanju lokalnih medija riječ je o splitskom gradonačelniku Andri Krstuloviću Opari.


“Oko 20 sati dobili smo dojavu da je u Ulici Solurat fizički napadnut muškarac te su odmah poduzete aktivnosti radi utvrđivanja činjenica i okolnosti pod kojima se dogodio incident”, rekla je za Hinu Sanja Nazlić iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.


Dodala je da napadnuta osoba nije zatražila liječničku pomoć.
Portal Dalmacija danas pozivajući se na neslužbene izvore navodi da je riječ o gradonačelniku Andri Krstuloviću Opari, kojega su dvojica mladića najprije vrijeđala, a potom ga je jedan od njih udario.


PU splitsko-dalamtinska obavlja kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja okolnosti događaja. Za nepoznatim počiniteljima se traga.


Oglasio se Opara


Splitski gradonačelnik oglasio se na svom službenom profilu o napadu. Evo što je poručio:


“Dobri ljudi, hvala što brinete, dobro sam i nista se strašno nije dogodilo. Da je bilo tko drugi bio umjesto mene ovo ne bi bila nikakva vijest.


Nije vrijedno spomena”, napisao je Andro Krstulović Opara.Splitski SDP osudio napad


Splitski SDP osudio je napad na gradonačelnika Andru Krstulovića Oparu, koji se dogodio u petak kasno navečer, i smatra da se na sjednici Gradskog vijeća što prije treba raspravljati o stanju sigurnosti u Splitu.


“Bezrezervno i najoštrije osuđujemo napad na gradonačelnika našega grada Andru Krstulovića Oparu”, stoji u kasno sinoć objavljenom priopćenju koje je potpisao predsjednik SDP-a Split Goran Kotur.


Smatramo, ističe Kotur, da se na dnevni red sjednice Gradskog vijeća Splita što prije treba staviti rasprava o izvješću Policijske uprave Splitsko-dalmatinske o stanju sigurnosti u Gradu Splitu.


Naime, dodaje se u priopćenju, u rujnu prošle godine Gradsko vijeće je na tematskoj sjednici o stanju sigurnosti u Splitu zaključilo da u drugom kvartalu svake godine ta tema bude na dnevnom redu.