Odmah je umro

Muškarcu koji je umro na hemodijalizi u Čakovcu su u krv ubrizgali medicinski benzin?

Portal Novi list

Foto Pixsell

Foto Pixsell

Medicinski benzin proziran je poput fiziološke otopine kojom je medicinski sestra trebala isprati kateter nakon memodijalizeMuškarcu (62) koji je preminuo nakon hemodijalize u čakovečkoj bolnici, medicinska sestra je umjesto fiziološke otopine ubrizgala medicinski benzin, neslužbeno je potvrđeno RTL-u.


Medicinski benzin otrovan je i zapaljiv poput običnog benzina, a u medicini se koristi za čišćenje i odmašćivanje kože i masnih i ljepljivih površina.


“Ne radi se o dezinficijensu nego o medicinskom sredstvu koje se primjenjuje kod toalete pacijenata i sličnih postupaka”, kazao je jutros ravnatelj Županijske bolnice Čakovec Tomislav Novinščak.
Medicinski benzin proziran je poput fiziološke otopine kojom je medicinski sestra trebala isprati kateter nakon memodijalize da ga  krv ne bi začepila te da bi, laički rečeno, bio spreman za drugi put. Antun T. taj drugi put nije dočekao.


Kako neslužbeno doznaje RTL, odmah nakon primjene nesretnom muškarcu je stalo srce. Odmah se pristupilo reanimaciji, a potom su uslijedila zatajenja pluća, jetre i nije bilo toga što se moglo učiniti da mu se spasi život.


Tijelo je poslano na obdukciju, a mještani Štefanovca su u nevjerici. Što se točno dogodilo toga dana od danas utvrđuje inspekcijski nadzor Ministarstva.


Medicinska sestra bila je sama s pacijentom, a sad je na bolovanju i danas nije radila.


Riječ je o mlađoj medicinskoj sestri koja na ovom odjelu radi nekoliko godina, a osim srednje stručne spreme dodatno se školovala za posao koji je obavljala. RTL neslužbeno doznaje da nije poricala krivnju. Što je pošlo po zlu u komori medicinskih sestara ne žele nagađati. Čekaju izvješće inspekcije.


Iz bolnice poručuju da pacijenti mogu biti mirni i sigurni jer ovo je, kažu, izdvojeni slučaj u inače uzornoj bolnici.