Pokušaj ubojstva

Krvavi sukob u Dalmatinskoj ulici u Zagrebu: Prijatelja nožem pokušao ubiti sin poznatog hrvatskog političara

P. N.

foto: Silvano Ježina

foto: Silvano JežinaU jednom od stanova u Dalmatinskoj ulici u Zagrebu preksinoć je došlo do pokušaja ubojstva. Radi se, prema sadašnjim informacijama, o sukobu dvojice poznanika, gdje je jedan drugoga izbo nožem. Ozlijeđeni muškarac prevezen je u bolnicu, gdje je operiran kako bi mu spasili život, a na poprište sukoba došli su i vatrogasci koji su šmrkovima ispirali krv s ulice.


“U lokal je dotrčao jedan čovjek i počeo panično tražiti broj Hitne pomoći. Govorio je da je hitno, da mu je rođak ozlijeđen, spominjao je krv i crijeva”, ispričao je jedan od susjeda za Jutarnji list.


Policija je potvrdila kako je “19. rujna oko 21.30 sati, u Dalmatinskoj ulici, u stanu, nakon verbalnog sukoba osumnjičeni 49-godišnjak oštrim predmetom teško ozlijedio drugog 49-godišnjaka”. “Liječnička pomoć oštećenom je pružena u KB Merkur. Osumnjičeni je uhićen i doveden u službene prostorije na kriminalističko istraživanje”, objavila je policija.
Jutarnji list doznaje kako je uhićen 49-godišnji H. G., inače profesor likovne umjetnosti u jednoj zagrebačkoj školi te sin poznatog umirovljenog hrvatskog političara, sudionika Hrvatskoga proljeća i osnivača jedne od hrvatskih pravaških stranaka.