Prometne nezgode

Klinac umalo poginuo na mopedu u Lici, Nijemac letio po A1

Marin Smolčić

Policija / Foto Davorin Visnjic/PIXSELL

Policija / Foto Davorin Visnjic/PIXSELL

Nedaleko od središta Brinja dogodila se jučer u 12 sati teška prometna nesreća kada je maloljetnik (15) iz Brinja upravljao mopedom bez registracijske oznake



Pojačani intenzitet prometa na ličkim cestama odnio je u nešto više od 24 sata dva ljudska života. Zbog kršenja niza prometnih propisa  jučer smo zamalo svjedočili i trećoj pogibelji.


 


Nedaleko od središta Brinja dogodila se jučer u 12 sati teška prometna nesreća kada je maloljetnik (15) iz Brinja upravljao mopedom bez registracijske oznake.




Tinejdžer, naravno, nije imao položen vozački ispit za upravljanje i bio je bez zaštitne kacige. Dolaskom do oštrog lijevog zavoja nije se držao krajnjeg desnog ruba kolnika pa je prešao na suprotnu stranu kolnika i udario u osobni automobil gospićke registracijske oznake kojim je iz suprotnog smjera upravljala 38-godišnjakinja iz Brinja.


Pri tome je vozač mopeda  vrlo teško ozlijeđen, odvezen je u Opću bolnicu Ogulin i  protiv njega će biti podnesen optužni prijedlog. 


 


Na ličkoj dionici auto-ceste A1 jučer su policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske u smjeru Zagreb, između Zira i Jadove, zaustavili 53-godišnjeg njemačkog državljanina, vozača osobnog automobila Audi S6, kojem je uređajem za mjerenje brzine „Traffivision“ utvrđena brzina od 253 km/h. Na ovaj je način „pao“ još jedan rekorder na ovoj dionici A1 kroz Liku.


 


Vozač je kažnjen novčanom kaznom i  izrečena mu zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od  mjesec dana.