Protupravna korist

Kaznena prijava za malverzacije čelnika udruge iz Lokvi

Vladimir Mrvoš

Photo by StellrWeb on Unsplash

Photo by StellrWeb on Unsplash

Sklopivši ugovor s udrugom iz Lokvi o knjigovodstvenom poslovanju istu su oštetili za oko 138.000 kuna budući da su naplaćivali poslove koje trgovačko društvo nikada nije izvršiloDELNICE – Policija iz Delnica dovršila je kriminalističko istraživanje nad troje hrvatskih državljana, starosti 48, 59 i 72 godine, zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela.


Dvoje počinitelja se sumnjiči da su kao odgovorna osoba te djelatnica trgovačkog društva, s ciljem da ostvare protupravnu imovinsku korist, u razdoblju od početka 2010. pa do sredine 2019. godine, počinili više kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, zatim krivotvorenje službene ili poslovne isprave, a 48-godišnjakinja se sumnjiči i za kazneno djelo povreda obveze vođenja trgovačkih ili poslovnih knjiga.


Naime, sklopivši ugovor s udrugom iz Lokvi o knjigovodstvenom poslovanju istu su oštetili za oko 138.000 kuna budući da su naplaćivali poslove koje trgovačko društvo nikada nije izvršilo.
Uz spomenuto, 59-godišnjak se sumnjiči i za počinjenje navedenih kaznenih djela kao odgovorna osoba lokvarske udruge, ali i za nekoliko kaznenih djela nedozvoljena trgovina.


Zbog sumnje u počinjenje spomenutih kaznenih djela, policija je protiv dvoje osumnjičenika (48 i 59 godina) podnijela kaznenu prijavu mjerodavnom državnom odvjetništvu.


Za kazneno djelo zlouporaba položaja i ovlasti i krivotvorenje službene ili poslovne isprave, kazneno je prijavljen i 72-godišnjak, kao odgovorna osoba oštećene udruge, te trgovačko društvo sa sjedištem u Lokvama.