Majstor

John Smith iz susjedstva: Puljanin lažirao mailove, kupovao besplatno preko interneta

Glas Istre

Foto ilustracija

Foto ilustracija

Osumnjičeni bi nakon narudžbe gdje je bilo naznačeno da će se paket platiti pouzećem, lažno kreirao e-mail adrese pravnih osoba iz inozemstva, u kojima bi obavijestio trgovačko društvo da je klijent uredno platio naručeni proizvod te da prilikom preuzimanja paketa nije potrebna naplataPULA Pulska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 32-godišnji hrvatski državljanin počinio devet kaznenih djela prijevara. Muškarca se sumnjiči da je u razdoblju od 9. kolovoza do 5. rujna, naručivao razne proizvode od nekoliko pravnih osoba iz inozemstva koje svoje proizvode dostavljaju putem trgovačkog društva iz Zagreba.


Osumnjičeni bi nakon narudžbe gdje je bilo naznačeno da će se paket platiti pouzećem, lažno kreirao e-mail adrese pravnih osoba iz inozemstva, u kojima bi obavijestio trgovačko društvo da je klijent uredno platio naručeni proizvod te da prilikom preuzimanja paketa nije potrebna naplata. Time je trgovačko društvo iz Zagreba doveo u zabludu i oštetio ga za više desetaka tisuća kuna.


Osumnjičeni je jučer uhićen na području Pule te je nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, danas u jutarnjim satima, priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske.