NEVJEROJATNA PRIČA

Filmska potjera za krijumčarem migranata u Istri: Udario policajca, pa pobjegao, zaustavio ga slučajni metak

Šarlota Brnčić

snimio Milan Čaleta / PIXSELL

snimio Milan Čaleta / PIXSELLPravi dar-mar izazvao je u Istri 43-godišnji Albanac koji je tijekom krijumčarenja ilegalaca bježeći napao policajce, a tada je, u daljnjem pokušaju bijega, čak i nehotice ranjen iz vatrenog oružja.


Kako je priopćilo pazinsko Općinsko državno odvjetništvo, ilegalno je prevozio državljane Eritreje i Tunisa, u kombiju koji nije namijenjen ni prilagođen prijevozu osoba.


Kombi nema prozorska stakla niti ventilacijske otvore za dovod svježeg zraka, ni sjedala i sigurnosne pojaseve za putnike.
Osumnjičen je da je ilegalce, bez zaustavljanja, te bez vode i hrane, prevozio šest sati teritorijem Hrvatske prema gradu Buje gdje ih je u neposrednoj blizini državne granice s Slovenijom namjeravao iskrcati kako bi nezakonito pješice prešli granicu.


Uočili su ga policajci i zaustavili ga, no u pokušaju bijega, vratima kombija udario je jednog policajca, a drugog odgurnuo.


Policajac je tada ispalio u zrak dva hica iz službenog pištolja kako bi dozvao kolege.


Tijekom hvatanja osumnjičenika po neravnom terenu, zbog pada jednog od policajaca došlo je do nehotičnog opaljenja službenog pištolja te je metak pogodio bjegunca u lijevu lopaticu zbog čega je bio primoran odustati od daljnjeg bijega.


Albanac je ispitan, a zatim mu je pulski Županijski sud odredio pritvor zbog opasnosti od bijega.