Pripremno ročište

Danas počinje suđenje Škari za silovanje: ‘Molila sam ga da prestane, rekao je da on može što hoće’

P. N.

Foto Luka Stanzl PIXSELL

Foto Luka Stanzl PIXSELLBivši saborski zastupnik, proslavljeni boksač i čelnik Autokluba Siget Damir Škaro danas će se na pripremnom ročištu na Županijskom sudu u Velikoj Gorici suočiti s optužbama za spolno uznemiravanje i silovanje.


Teške optužbe na njegov račun prije malo više od godinu dana iznijela je jedna od zaposlenica Autokluba Siget, koja, kako je za 24 sata objasnila njena odvjetnica Morana Rabar, ne mora doći na prvo ročište, budući je već iscrpno ispitana putem videoveze. Odvjetnica će se protiviti novom suočavanju, navodeći kako nema potreba da se žrtvu dodatno traumatizira i tjera da sve opet proživljava.


Optužnica Škari potvrđena je u lipnju ove godine iz drugog pokušaja, a ključnim bi se moglo pokazati DNK vještačenje žrtvine haljine, na kojoj je pronađen i Škarin DNK. Žrtva je tijekom istrage ispričala kako ju je Škaro pri izlasku iz ureda napao s leđa i primio oko struka. Prvo se uspjela iščupati, ali ju je onda opet primio i savio joj obje ruke na leđa, nakon čega joj je drugu ruku zavukao ispod haljine.
“Molila sam ga da prestane, a on je odgovorio da će on raditi što hoće. Rekao mi je da će me, ako ne prestanem, baciti na krevet koji se nalazi u sobi i silovati. U tom trenutku gurnuo mi je prste u spolovilo”, rekla je žrtva.edna bivša zaposlenica ispričala je da je u uredu bila čudna atmosfera.


Škaro je, pak, izjavio da nije počinio to za što ga se tereti.


“Toj sam ženi samo pomagao jer je samohrana majka. Tog dana, 10. kolovoza 2019., dok smo radili u uredu, tražila me veću plaću. Rekao sam joj da joj ne mogu dati stimulaciju kao najboljoj djelatnici, zbog čega je bila revoltirana – rekao je u svojoj obrani Škaro, piše portal 24 sata.