RAT PRIOPĆENJIMA

Zašto je A1 odlučio izbaciti N1 i Sportklub iz svog paketa? “Poskupljenja usluga nije moralo biti, to je laž!”

SNIMIO SERGEJ DRECHSLER

SNIMIO SERGEJ DRECHSLERUnited Media, koja je vlasnik televizija N1 i Sportklub, objavila je kako je A1 odlučio izbaciti njihove kanale iz svojih paketa, a nakon toga reagirali su iz A1 demantijem.


Prvo je objavljeno kako je A1 odlučio isključiti njihove kanale bez obzira na to što su im ponudili identične uvjete kao ranije, da bi iz A1 odgovorili kako je United Media postavila neprihvatljive uvjete i da bi njihovim prihvaćanjem usluga korisnicima A1 morala poskupjeti.


U odgovorima korisnicima na njihovoj Facebook stranici iz A1 su poručili da su pokušali dogovoriti nastavak emitiranja samo za kanal N1, no da je vlasnik prava postavio nerealnu i neprihvatljivu cijenu.
Evo što je navela United Media.


“Spremni smo i javno objaviti ponudu dostavljenu A1 kako bi se svi uvjerili da nije istinita ni tvrdnja da bi morali poskupjeti svoje usluge ako bi nastavili distribuciju SK i N1 kanala. Navodi operatera A1 da je United Media postavila neprihvatljive uvjete za nastavak suradnje s njima su apsolutno netočni i ne odgovaraju istini. Ovom operateru je ponuđena distribucija naših kanala pod istim uvjetima i po istoj cijeni koja je vrijedila i do sada.


Spremni smo i javno objaviti ponudu dostavljenu A1 kako bi se svi uvjerili da nije istinita ni tvrdnja da bi morali poskupjeti svoje usluge ako bi nastavili distribuciju SK i N1 kanala. Sportskim fanovima, koje je A1 priopćenjem informirao da su im kroz ponudu Arene osigurali najtraženiji sportski sadržaj, moramo reći da Sport Klub i dalje ima prava prijenosa Premier Lige, FA Cupa, Bundeslige i Bundeslige 2, da će ekskluzivno prenositi utrke Formule 1 i MOTO GP-a kao i da je ova televizija vlasnik licenci za
najprestižnije košarkaške turnire Euroligu i Eurokup. Samo na Sport Klubu gledatelji će moći pratiti europsko i svjetsko prvenstvo u košarci i za žene i za muškarce, kao i kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju. Tu su i ATP turniri, Wimbledon, hokejaška i NFL natjecanja kao i talijanska Pallacanestro
liga. I da ne zaboravimo UFC natjecanja koja se prenose na Fight kanalu.


Ništa od tih prestižnih natjecanja sada neće moći gledati, jer ih televizija srpskog državnog Telekoma, Arena Sport nema u svojoj ponudi. Iako raspolažu nelimitiranim budžetom i novcem svih građana Srbije, taj kanal se ipak ne može pohvaliti najatraktivnijim sportskim sadržajem. Odlukom A1 da ne nastavi distribuciju United Media kanala gledatelji nisu izgubili samo mogućnost praćenja prijenosa mečeva i utakmica, izgubili su i mogućnost informiranja na televiziji N1, koja je jedna nepristrana, objektivna medijska kuća i jedna od najcitiranijih u Hrvatskoj. Na ponudu za samostalnu distribuciju N1 kanala nisu odgovorili ništa, nego su se zahvalili i zaključili da ne žele nastaviti suradnju. Vjerujemo da će gledatelji najbolje pokazati što misle o odluci A1 da iz svoje ponude isključi najbolji sportski i najgledaniji news kanal u Hrvatskoj.