Ultrasi u akciji

VIDEO Branič Rijeke prije nekoliko dana je govorio o onome što se dogodilo igračima Juventusa nakon poraza od Monze

Portal Novi list

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Trenera Massima Allegrija sa stadiona je pratila policijaRIJEKA Scene u kojima oni najžešći navijači nakon poraza svoje momčadi drže “bukvicu” igračima ili ih zasipaju uvredama obično se vežu uz balkanske prostore ili neke “egzotične” krajeve na istoku Europu. No, to nije nešto što je specifikum ovog nogometnog podneblja, štoviše pozivanje igrača pod tribinu da bi im se održalo “predavanje” zbog slabe igre nešto je što je uvezeno iz zapadnih zemalja. Posljednji primjer dolazi iz Serie A, preciznije iz Monze gdje je Juventus doživio poraz i nastavio niz slabih rezultata na otvaranju sezone.


Juventusovi Ultrasi su nakon utakmice pozvali igrače i dobrano ih oprali za poraz od donedavnog drugoligaša. Vrijeđali su i trenera Massima Allegrija kojega sa stadionu ispratila policija.

Sve ovo je na neki način naslutio Gabriel Lunetta, igrač Rijeke pristigao na posudbu iz Atalante, nakon domaćeg poraza od Osijeka.


– Podrška i zvižduci protiv Osijeka? Iznenađen sam podrškom, bila je i bolja nego što smo zaslužili. Dolazim iz Italije gdje bi svi bili još manje tolerantniji i kritičniji – kazao je Lunetta.