Edin Fatić

Veznjak Orijenta uoči posljednjeg susreta ove sezone: “Dragovoljac je ispao, ali utakmicu nećemo doživjeti kao revijalnu”

Ivan Volarić

Edin Fatić/Foto V. KARUZA

Edin Fatić/Foto V. KARUZA

Nije isto sezonu završiti na četvrtom ili petom mjestu, što bismo pobjedom sigurno osigurali, ili je, u slučaju poraza, završiti na sedmom, osmom ili devetom mjestu - kaže FatićRIJEKA Današnjom utakmicom protiv posljednjeplasiranog Hrvatskog dragovoljca (17.30) nogometaši Orijenta stavit će točku na »i« sezone (četvrte uzastopne u drugom rangu natjecanja), koja će se u slučaju pobjede nad Sigećanima moći proglasiti relativno uspješnom. Naime, uoči prvenstva s Krimeje su poručili da je cilj plasman među prvih četiri, pet momčadi, a upravo će trijumf nad novim drugoligašem Crvene zadržati na petoj poziciji.


– Ovo je zadnja utakmica, i to pred našom publikom. Zbog ta dva razloga je jako bitna. Želimo prekinuti loš rezultatski niz, odigrati dobru utakmicu, uzeti bodove i ispraviti ono što nije bilo dobro u zadnjih mjesec dana. Tu u prvom redu mislim na individualne gluposti koje su nas stajale bodova. Te utakmice nisu donijele rezultat, ali donijele su dosta korektnu igru. Utakmice je prelomio manjak individualne koncentracije, odnosno odgovornosti. Nadam se da smo svi zajedno naučili lekciju i da ćemo ispraviti ono što treba ispraviti kako bismo odigrali pravu natjecateljsku utakmicu – rekao je trener Fausto Budicin, koji ima određenih problema s ozlijeđenim igračima.


– Vidjet ćemo nakon posljednjeg treninga tko je dovoljno spreman da iznese teret utakmice. Igrat će samo maksimalno spremni. Nadam se da ćemo se pozdraviti s navijačima u lijepoj atmosferi – dodao je trener Orijenta.
Veznjak Edin Fatić diplomirao je u studenome prošle godine, a prošloga petka imao je promociju na Građevinskom fakultetu u Rijeci. Osim diplome dobio je i produžetak ugovora s Orijentom, baš kao i Mario Tadejević.


– Imam diplomu magistra, ali i dalje ostajem posvećen nogometu – govori »glavni arhitekt« u Orijentovoj momčadi. – Neovisno o tome što je Hrvatski dragovoljac već ispao, mi ovu utakmicu nećemo doživjeti kao revijalnu. Nije isto sezonu završiti na četvrtom ili petom mjestu, što bismo pobjedom sigurno osigurali, ili je, u slučaju poraza, završiti na sedmom, osmom ili devetom mjestu. Ako budemo na razini na kakvoj bismo trebali biti, vjerujem da ćemo ostvariti pobjedu. Nakon što smo osigurali ostanak, igrali smo lošije, iako smo željeli u svakoj utakmici doći do bodova. Zato nam je ova utakmica i jako bitna. Osim toga, uoči početka sezone zacrtali smo si cilj plasmana među prvih pet ekipa pa bismo pobjedom i to ostvarili – rekao je Fatić.Standings provided by Sofascore