EPIDEMIJA U SUSJEDSTVU

U Srbiju stiglo i četvrto cjepivo – 150.000 doza AstraZenece: Već je cijepljeno više od milijun ljudi

Hina

Reuters

Reuters

AstraZeneca će, uz američko-njemački Pfizer-BioNTech, ruski Sputnjik V i kineski Sinopharm, biti četvrto cjepivo kojim Srbija provodi kampanju imunizacijeBEOGRAD – U Srbiju, koja je dosad cijepila više od milijun stanovnika, u nedjelju je stigao prvi kontingent od 150.000 doza AstraZeneca cjepiva protiv koronavirusa .


Cjepivo britansko-švedskog proizvođača uvezeno je iz Indije, a u beogardskoj zračnoj luci “Nikola Tesla” isporuku su dočekali srbijanskim predsjednik Aleksandar Vučić, ministar zdravlja Zlatibor Lončar, veleposlanica Velike Britanije u Srbiji Sian Macleod i otpravnik poslova Veleposlanstva Indije Vijay Kumar.


Vučić je diplomatima iz Britanije i Indije zahvalio što podržavaju Srbiju i što su omogućili da uveze cjepiva iz Indije.
“Za ovo je bilo potrebno mnogo truda naše zemlje, ali i naših prijatelja iz Ujedinjenog Kraljevstva i Indije. Hvala im na tome što su nas željeli čuti i posvetiti pažnju jednoj maloj Srbiji”, rekao je Vučić.


AstraZeneca će, uz američko-njemački Pfizer-BioNTech, ruski Sputnjik V i kineski Sinopharm, biti četvrto cjepivo kojim Srbija provodi kampanju imunizacije u kojoj je dosad cijepljeno više od milijun ljudi.


Prva cijepljenja AstraZenecom najavljena su već za ponedjeljak.


Srbija je 19. veljače potpisala novi ugovor s farmaceutskom tvrkom Pfizer po kojem će u travnju dobiti još 1.200.000 doza cjepiva, a isporuka dodatnih 1.190.000 doza, kako je najavio srbijanski ministar zdravlja Zlatibor Lončar, ugovorena je za treći kvartal ove godine.