Odbojka na pijesku

U Puli se nastavlja klupsko PH u odbojci na pijesku, Opatijci imaju meč loptu za obranu naslova prvaka

Ivan Volarić

Ivan Đorđević i Ivan Lozić (KOP Opatija)

Ivan Đorđević i Ivan Lozić (KOP Opatija)

Računamo da će Siget doći u najjačem mogućem sastavu, ali i mi smo se dobro ekipirali! - kaže Ivan Đorđević, trener-igrač KOP OpatijeRIJEKA  Ovoga vikenda nastavlja se klupsko PH u odbojci na pijesku. Na Jarunu je prije dva tjedna odrađena polovica prvenstva, osam ekipa odigralo je sedam kola. Danas i sutra na pulskim Valkanama odradit će se još tri, odnosno četiri kola (ovisno o rasporedu pojedinih ekipa), a onda će se krajem srpnja u Podstrani kraj Splita odraditi ostatak i dobiti novi-stari prvaci. Odbojkaši KOP Opatije i branitelji naslova iz Zagreba su se vratili sa šest pobjeda i jednim remijem. Opatijci su pritom stekli veliki bod prednosti u odnosu na najvećeg izazivača Sigeta, u susretu s kojima su upisali taj jedini remi. Upravo u Puli slijedi novi veliki sudar koji bi mogao prelomiti utrku za naslovom. Opatijce u subotu očekuje ogled protiv Osječana, dan kasnije derbi sa Sigetom, pa ogled sa Zagrebom. Pobjeda ili novi remi sa Sigećanima širom bi Opatijcima otvorili vrata obrane titule. Ivan Đorđević trener-igrač KOP Opatije, u Pulu će otputovati isključivo kao voditelj ekipe.


– Osjetio sam koljeno pa smo procijenili da je pametnije da se probam sačuvati za završne oglede u Splitu. No, zato nam iz Splita dolazi Nikša Dell Orco, a možda nam se priključi i Slovenac Danijel Pokeršnik – govori Đorđević.


Pored Dell Orca i možda Pokeršnika zaigrat će sigurno dečki koji su iznijeli dobar dio tereta na Jarunu: Silić, Gavrilov, Lozić i Dukić. Siget se očekuje također u najjačem, čak i jačem sastavu nego u Zagrebu. Navodno bi ih trebao pojačati još jedan poznati hrvatski »pjeskaš« Josip Pribanić. Stiže naravno i »moćna« slovenska kombinacija Jan Pokeršnik i Nejc Zemljak. U Sloveniji su do daljnjega prekinuta sva sportska natjecanja zbog najnovijih epidemioloških mjera pa će svi njihovi pjeskaši registrirani za hrvatske klubove vjerojatno ovoga vikenda stići u Pulu.
– Računamo da će Siget doći u najjačem mogućem sastavu, ali i mi smo se dobro ekipirali! – dodao je Đorđević.


Odbojkašice KOP Opatije, mahom još juniorke i kadetkinje, prvi dio prvenstva zaključile su s dva boda na kontu, odnosno dva remija i nekoliko poraza koji su mogli otići i na drugu stranu. Motiv više da u Puli pokušaju napraviti nešto više i pobjeći s dna ljestvice. Neće biti Andreje Korace zbog reprezentativnih obaveza.


– Idemo popraviti dojam s Jaruna i pokušati u drugom dijelu sezone uhvatiti makar bod više nego u Zagrebu. Malo smo promijenili način treninga pa ćemo vidjeti kakve će to pomake donijeti – rekao je Alen Pavačić, trener opatijskih pjeskašica, koje će danas igrati protiv Čakovca i Osijeka, a u nedjelju protiv Retfale i Jaruna.