Od drame do SF-a

Top 5 najgledanijih serija na HBO Go u 2020 godini

Mira JelačinRIJEKA – Od znanstvene fantastike do napete drame, tijekom prethodne godine na HBO GO došao je niz novih serija i novih sezona serija koje su postale hit među gledateljima, a u ponudi su dostupne i sve epizode kultnih serija koje su i u 2020. godini bile među najgledanijima.


I u Hrvatskoj tijekom 2020. godine pet je top serija kojima su gledatelji poklonili najviše pozornosti. To su »Slom«, »Westworld«, »Černobil«, »Vučji odgoj« i »Autsajder«.


»Slom« (The Undoing)  serija prati Grace Fraser (Nicol Kidman), uspješnu terapeutkinju, njezina muža (Hugh Grant) i njihova mladog sina. Jedna nasilna smrt i niz zastrašujućih spoznaja preko noći mijenjaju njihove naizgled savršene živote.
»Westworld«  serija inspirirana filmom iz 1973. godine govori o umjetnim bićima naseljenim u futurističkom tematskom parku u kojem svaki ljudski apetit, koliko god plemenit ili izopačen bio, može biti zadovoljen.


»Černobil« (Chernobyl)  petodijelna miniserija »Černobil« dramatizira priču o nuklearnoj nesreći iz 1986. godine – jednoj od najvećih katastrofa u povijesti čovječanstva – i hrabrim ljudima koji su žrtvovali živote da spase Europu od nezamislive tragedije.


»Vučji odgoj« (Raised By Wolves)  radnja serije odvija se na misterioznom planetu na početku kolonizacije. Usmjerena je na dva androida sa zadatkom da odgoje ljudsku djecu u koloniji kojoj zbog vjerskih razlika prijeti razdor.


»Autsajder« (The Outsider)  nastala prema uspješnici Stephena Kinga, dramska serija »Autsajder« istražuje jezivo ubojstvo 11-godišnjeg dječaka i tajanstvene okolnosti ovog zastrašujućeg zločina.