ELVIS LJUBIČIĆ

To je ribolovni duh – cijeli dan spinanja za tri minute posebnog gušta

Boris Bulić

Tako smo se malo pomalo bacali varalice svud okolo. I kad smo se već pomalo uspavali, bez ikakvog prethodnog nagovještaja nešto odjednom pljusne i ostavi me u nedoumici jer se je riba totalno čudno ponašala, jako je vukla prema dnu…Iz Labina nam se javio Elvis Ljubičić koji je spinajući uspio doživjeti ono što sanjaju svi ribolovci, griz bez najave, a potom i borbu koja je bila jednako neočekivano zanimljiva. Evo Što nam je Elvis ispričao o tom svom ribolovnom doživljaju:


– Nakon cijelotjednog dopisivanja i planiranja dočekali smo napokon i to subotnje jutro. Negdje oko 05:30 smo isplovili po valovitom moru i jugu, ja i dragi mi prijatelj iz Rijeke, strastveni ribolovac, spiner, poznati riječki odvjetnik Vladimir Kvaternik, umjetničkog imena Piscator Croaticus.

Plan je bio uloviti koju strijelku, čisto onako za relax, na ješku, malu plavicu, ali nažalost nismo imali baš neke akcije. Prije svitanja je zagrizla kolegi jedna lijepa strijelka i dok se već razdanilo nije bilo više akcije – priča nam Elvis.– Nakon toga pada njegov prijedlog da se pustimo sa barkom po kanalu niz vjetar i spinamo okolo barke, do kud možemo baciti. Imali smo par promašaja i jednog malog feluna kojeg smo naravno pustili. Tako smo se malo pomalo bacali varalice svud okolo. I kad smo se već pomalo uspavali, bez ikakvog prethodnog nagovještaja nešto odjednom pljusne i ostavi me u nedoumici jer se je riba totalno čudno ponašala, jako je vukla prema dnu – nastavlja Elvis svoju priču.


– Nakon nekih možda tri minute ispunjene krajnje neobičnim ponašanjem ribe uspio sam lijepu strijelku dignuti na površinu i ubaciti u sak.Tek tada sam vidio da je riba bila zakačena za leđa, a što je objasnilo ono čudno povlačenje.


Sretni i zadovoljni, bez obzira na tako malo akcije, krenuli smo put kući s planom za novim ribolovom u dragom nam zaljevu. Od opreme sam koristio štap Lemax Shadow Walker, rolu Ryobi Vertigo II 4000, upredenicu Sakura Sensibraid X8 0,23, predvez Awashima Classic Competition 0.405 i varalicu Evas handmade lures Needle 210 – ispričao nam je Elvis Ljubičić.