Očekivani epilog

Simon Rožman više nije trener nogometaša Rijeke, slovenski stručnjak platio ceh velikoj krizi na Rujevici

Portal Novi list

Simon Rožman/Foto PIXSELL

Simon Rožman/Foto PIXSELL

Rožman podnio ostavku koju je Uprava prihvatila, naknadno će se dogovarati financijski uvjeti logičnog rastankaRIJEKA Iako mu je prije nekoliko dana produžen ugovor Simon Rožman više nije trener Rijeke. Slovenski stručnjak platio je ceh velikoj rezultatskoj krizi i igrama ispod razine očekivanja i rejtinga kluba koji je donedavno bio u vrhu hrvatskog nogometa. Prema informacijama iz kluba Rožman je nakon poraza od Hajduka ponudio ostavku koju je Uprava kluba prihvatila. Naknadno će se dogovorati financijski uvjet pod kojima će se mladi stručnjak razići s “bijelim”a.


“Hvala klubu još jednom na potpori, ona jako puno znači cijelom stručnom stožeru i vjerujem da zajedno možemo ostvariti naše ciljeve u budućnosti. Želja svih nas u Rijeci je da nastavimo i dalje istim putem. U ovom trenutku situacija možda ne izgleda najbolje, ali znali smo da će biti uspona i padova. Hvala klubu što razmišlja na isti način i svi zajedno želimo zajedno razvijati sadržaj na terenu, promovirati mlade igrače da bismo bili održivi, ali pritom ne zaboraviti na rezultatsku ambiciju koja je uvijek pokušati osvojiti trofej i igrati u europskim natjecanjima”, izjavio je Rožman.


Nije još poznato tko bi ga mogao naslijediti, niti tko će voditi momčad u srijedu u Gradskom vrtu. Ne računa li se Ivo Ištuk Rijeku je u eri “Mišković/Volpi” vodilo pet trenera: Skočić, Scoria, Kek, Bišćan i Rožman. Traži se šesti Miškovićev trener pred kojim će biti veliki i zahtjevan posao izlaska iz nezapamćene krize u posljednjih desetak godina.