Cirkus

COVID KAOS U SERIE A: Vodstvo lige ih tjera da igraju, lokalne vlasti im nameću karantenu, a na kraju će ostati bez bodova

Portal Novi list

Nogometaši Intera istrčali su na travnjak u Bologni samo kako bi dobili utakmicu bez borbe/Foto REUTERS

Nogometaši Intera istrčali su na travnjak u Bologni samo kako bi dobili utakmicu bez borbe/Foto REUTERS

Nogometaši Intera istrčali su na stadion u Bologni iako dobro znaju da se domaćin neće pojaviti jer je cijeloj momčadi određena karantena. Ukupno pet utakmica današnjeg kola je upitnoRIM Serie A je u vrtlogu COVID kaosa! Tako otprilike glase naslov u dobrom dijelu talijanskoj tiskovina na dan prvog kola nastavka Serie A u 2022. godini. Omikron je preplavio Europu pa i Italiju – unatoč strogim mjerama i relativno visokoj procijepljenosti postao je u skladu s prognozama stručnjaka – neizbježan. Ni nogometaši nisu na to imuni. Međutim, postoji veliki problem od početka sezone nema jedinstvenog COVID protokola već svaka lokalna zdrastvena vlast reagira zasebno. Čak i Hrvatska, odnosno HNL taj dio priče ima dobro regulirano i stvari su vrlo jasne što i kako se postupa kada je u pitanju nešto tako osjetljivo kao što su sportska, u prvom redu nogometna natjecanja profesionalaca u pitanju. A u Italiji se odigrava rijetko viđeni cirkus. Vodstvo lige ne želi odgoditi utakmice, a lokalni stožeri su nepopustljivi. Neki puštaju svoje momčadi na utakmice nakon što izoliraju pozitivne, a neke određuju višednevne karantene za sve.


Isto prijeti Bologni, Torinu, Salernitani i Udineseu, koji su zbog pojave virusa u svlačionicama stavljeni u petodnevnu karantenu. Njihovi suparnici dužni su pojaviti se na travnjaku iako se unaprijed zna da utakmice neće biti. Samo kako bi se ispunili uvjeti za registraciju utakmice bez borbe. Nogometaši Intera su tako istrčali na travnjak u Bologni iako su znali da domaćina neće biti na terenu. Svima osim gubitka utakmice bez borbe prijeti i oduzimanje jednog boda! Pitanje je i što će biti s utakmicom Juventusa i Napolija. Gosti su doputovali u Torino s nekoliko pozitivnih igrača i članova stožera koji su završili u karanteni.


Verona također ima osam slučajeva COVID-a u i oko momčadi, ali su za razliku od drugih dobili zeleno svjetlo od svojeg lokalnog stožera za putovanje u Speziju!