Provedena istraga

Riječko odvjetništvo optužilo 12 osoba zbog proizvodnje i prodaje droga

Šarlota Brnčić

Ilustracija / Foto S. DRECHSLER

Ilustracija / Foto S. DRECHSLER

Prvookrivljenika se optužnicom tereti da je u istom razdoblju u Rijeci i Kastvu, u više navrata davao drogu na uživanje većem broju osobaOpćinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv jedanaestero hrvatskih državljana i jednog državljanina Srbije i Bosne i Hercegovine zbog kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, te omogućavanja trošenja droga.


Optužnicom se prvookrivljeniku stavlja na teret da je od 1. siječnja 2018. do 28. studenog 2019. godine, na području grada Rijeke, u nakani daljnje prodaje, od nepoznate osobe kupio veću količinu droge amfetamin, MDMA i marihuane, koju je potom neovlašteno prodavao osmorici okrivljenika koji su ju neovlašteno prodavali krajnjim kupcima.


Prvookrivljenika se optužnicom tereti da je u istom razdoblju u Rijeci i Kastvu, u više navrata davao drogu na uživanje većem broju osoba.
Optužnicom se drugookrivljeniku stavlja na teret da je od 1. travnja 2019. do 28. studenog 2019. na području grada Rijeke posredovao u prodaji i kupnji droge između prvookrivljenika i šestookrivljenika.


Devetookrivljenici se optužnicom stavlja na teret da je 31. svibnja 2019. u Rijeci, u dva navrata, postupajući po uputama petookrivljenika posredovala u prodaji droge marihuana. Jedanaestookrivljenika se optužnicom tereti da je u cilju stjecanja nepripadne imovinske koristi od 16. studenog 2019. do 26. studenog 2019. u Rijeci prodao prvookrivljeniku veću količinu amfetamina.


Dvanestookrivljenika se tereti da je od 1. travnja 2019. do 17. rujna 2019. u Rijeci prodavao marihuanu i amfetamin većem broju osoba, kao i da je od početka 2017. do 28. studenog 2019. u više navrata dao marihuanu i amfetamin većem broju osoba radi trošenja.